Търсене в този блог

сряда, 4 април 2012 г.

Лимонов кекс с парченца шоколад

    Опитайте сочния и ароматен лимонов кекс с парченца шоколад. Сигурна съм, че ще Ви плени.


Продукти:

100 гр. меко масло
100 гр. захар
2 яйца
120 гр. пресято брашно
сокът от 1/2 лимон
кората от един лимон
щипка сол
2 с.л. кисело мляко
1/2 натурален шоколад
1 лимон за украса


    Разбийте мекото масло със захарта с помощта на миксер. Добавете едно по едно яйцата. Разбийте. Добавете пресятото брашно. Накрая сложете лимоновия сок, лимоновата кора, щипка сол и киселото мляко. Нарежете шоколада на парченца и го разбъркайте в сместа. 
    Сложете хартия за печене в продълговата форма за кекс, която да покрие стените. Изсипете сместа, заравнете и подредете кръгчета лимон върху повърхността за красота. Печете кекса 30-35 минути на предварително загрята фурна на 180 градуса, или докато клечката излезе суха.


      Да ви е сладко!
      Източник: www.ellenaguan.blogspot.com

29 коментара:

  1. Цитруси и шоколад - любима комбинация! Няма начин да не ми хареса :) Чудесно изглежда!

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Така е Зори, просто няма начин да не ти хареса. Съвършена комбинация :) Поздрави

      Изтриване
  2. Ани, чудесно съчетание на аромати !
    И прекрасно поднесено!
    Хубав ден!

    ОтговорИзтриване
  3. Ани, чуден е! Ароматен и красив!

    ОтговорИзтриване
  4. Комбинацията лимон и шоколад ми е любима и така ме уцели "в десятката"Ани,че .....утре ще го пробвам този прекрасен кекс...Благодаря за страхотната рецепта и прегръдки!

    ОтговорИзтриване
  5. Аничка, сътворила си нещо много ароматно и сочно! Идеален е кекса! А има ли и шоколад - какво повече може да иска човек :) Поздрави!

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Габи, благодаря ти. Сигурна съм, че ще ти е точно по вкуса :)

      Изтриване
  6. Чудесно, ароматно, лесно!Поздравления за изпълнението!

    ОтговорИзтриване
  7. И от мен едно голямо браво за това ароматно кексче!

    ОтговорИзтриване
  8. Прекрасно кексче Ани и много красиво, освен, че несъмнено е и ароматно :)
    Поздрави :)

    ОтговорИзтриване
  9. Страхотно предложение, Ани! Изглежда невероятно вкусно! Прекрасна седмица! :)

    ОтговорИзтриване
  10. Dani, taka e. Mnogo e vkusen keksut. Puhkav i aromaten. Pozdravi

    ОтговорИзтриване
  11. Oh Annie, So this is the cake you mentioned. Yes this cake is definitely good with extra strawberry minus the chocolate.
    Hope you will try it. I'm going to bake another one with blueberry.

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Hi Ann, nice to see you at my place :)
      I will definitely try the lemon cake with strawberries :) Sounds delicious. Best regards

      Изтриване
  12. Hi Annie, thanks for dropping by at my humble blog...Yours also great and all looks tempting...! Owh, how I wish I can understand if the recipes are written in english, so I can also try it out...now only can see and drooling...huhu

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Hi Ummi, nice to see you around :)
      You can translate the recipes with google translate. That is how I translate yours from malaysian. I will definitely try some of your recipies, because you are a great cook. Best regards

      Изтриване
  13. Hi Annie,

    Your lemon cake looks very beautiful. It is a shame that you can't find cream of tartar at Bulgaria. You can omit it if you want. It just further stabilize your egg white when you are beating it. If you beat your egg white well enough, you don't even need this.

    Happy to see if the recipe would work for you.

    Zoe

    ОтговорИзтриване
  14. The lemon cake looks so delightful and pretty. I would love to try it too.

    ОтговорИзтриване
  15. We are a group of volunteers and opening
    a new scheme in our community. Your website offered us with valuable info
    to work on. You have done a formidable job and our entire community will be thankful to you.


    Feel free to surf to my weblog; reklama lubin

    ОтговорИзтриване
  16. Уважаема Ани,
    Днеска за втори път правя кекса но не ми бухва за пореден път. Мисля че нещо липсва като бакпулвер не знам защо така се получава.

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Здравейте Адрияна,
      Никъде не сте сбъркали Както съм уточнила в началото кейкът е по—влажен. Не бухва, както е видно и от снимките. Надявам се на вкус да ви е харесал :-) Поздрави

      Изтриване
    2. Благодаря наистина вкусът е чудесен, няма грешка. :)))Поздрави

      Изтриване
    3. Радвам се :) Да ви е сладко! :)

      Изтриване