Ако сте опитвали вече рецептата за риба Тилапия с лимонов сос, то най-вероятно сте разбрали колко вкусна риба е тя. Днес ви предлагам още един вариант на приготвяне на Тилапия, но този път с пармезан и ароматни подправки - заложих на магданоз, риган, босилек, както и лимонова кора и червен пипер за разкош. Получи се много сочна и вкусна рибка, която поднесох с гарнитура от задушени зеленчуци, за да е още по-здравословна. Рецептата е изключително бърза и лесна.
4 филета тилапия
70 г. настърган пармезан
връзка магданоз
1 ч.л. сушен риган
1 ч.л. сушен босилек
1 ч.л. червен пипер
кората от един лимон
сол и черен пипер меланж
зехтин
Настържете пармезана в дълбока чиния и го смесете с нарязания на ситно магданоз, лимонова кора и всички подправки. Разбъркайте добре.
Оваляйте едно по едно рибните филета в зехтин, след което ги топнете в сухите подправки, така че равномерно да се полепят по повърхността им. Подредете ги в малка йена или тава, постлана с хартия за печене. Полейте ги със струйка зехтин и печете на 200 градуса за 25 минути до готовност, без да покривате съда.
Поднесете топли с гарнитура по избор.
Ани, много свежо, лятно предложение :)
ОтговорИзтриванеИ вкусно!
Поздрави с морски полъх!
Благодаря ти Дани. Наистина е хубаво за лятото. Поздравче
ИзтриванеАни, порцията изглежда превъзходно! Приятни и спокойни грижи покрай Бети и скоро ще се радваме и на новината, че каката е здрава и се е завърнала вкъщи за срещата със сестричката си! Хубава вечер! :)
ОтговорИзтриванеДани, много си мила и внимателна, благодаря ти! :)
ИзтриванеЧакам я с нетърпение каката, така е :) Успешна седмица ти желая :)
Ани, неуморима си :) Не знам как ти е останало време покрай грижите за бебочка и тази вкусна рибка да сътвориш :) Сърдечни поздрави!
ОтговорИзтриванеГаби, като бях бременна в първите месеци загубих вдъхновението си :) В последствие с подобряването на здравето ми се възвърна и вдъхновението. Сега съм щастлива и то отново ме споходи. А бебочка е просто бонбон сега, спи, яде, като изключим коликите, които започнаха преди два дни, е същинска душичка :)
ИзтриванеПрекрасно!
ОтговорИзтриванеОбожаваме риба и ще изпробваме тази вкусотия!
Все не ми достига вдъхновение за разнообразие при рибните ястия.Печена и за душена и до там приключва всичко.
Поздрави и винаги бъди щастлива, за да го има вдъхновението!
Gogolina, радвам се, че ти харесва рибката:) И аз обичам много риба и постоянно търся добри рецепти как да я разнообразявам. Да ви е сладко!
ИзтриванеЧудна рецепта, Ани! Вчера вечерта си облизахме пръстите с тази рибка! Много благодаря за винаги страхотните предложения...ти си моят гуру :) Много целувки
ОтговорИзтриванеЕее, мила, много ме зарадва:)) Ти си гуру в кухнята, я виж как само си се развихрила :) браво!!целувки и от нас
ИзтриванеУжасно вкусно е!!!
ОтговорИзтриване:)))))) Много ме усмихнахте Теодор.
ИзтриванеИван Петров: Браво!!! Получи се превъзходно за отрицателно време! Благодаря за рецептата!
ОтговорИзтриванеМного се радвам, че ви е било вкусно.
Изтриване