Продукти за шоколадовия пласт:
125 г масло
150 г шоколад
1 цяло яйце
2/3 голяма ч.ч. захар
3/4 голяма ч.ч. брашно
продукти за чийзкейк пласта:
260 г крема сирене Филаделфия
1 ванилия
1/3 голяма ч.ч. захар
1 яйце
1/2 голяма ч.ч. студена сладкарска сметана
Загрейте фурната на 180 градуса.
Намажете малка тавичка (моята е с размери 30:18 см) с масло.
Започнете, като приготвите шоколадовия пласт. Разтопете маслото, заедно с целия шоколад в малък съд на котлона. Разбийте яйцето заедно със захарта и добавете шоколадовата смес. Накрая пресейте брашното и го добавете и него, но вече бъркайте с шпатула. Заравнете и печете 10 минути на загрята фурна.
Междувременно пригответе чийзкейк пласта, като разбиете крема сиренето, ванилията, захарта и яйцата на крем. Разбийте и сметаната на сняг и я добавете в крема с шпатула. Залейте шоколадовия пласт с готовия бял крем, заравнете добре и печете още 40 минути. Извадете сладкиша. Оставете го да изстине напълно и го нарежете на парчета.
Да ви е сладко!
Звучи много вкусно! Задължително ще го пробвам.Хубава вечер!
ОтговорИзтриванеНаталия, радвам се, че ти хареса. Няма да съжаляваш :)
ИзтриванеАни, любима комбинация!
ОтговорИзтриванеСтрахотен е!
Ще се насладя на всяка цена :)
Поздрави!
Дани, благодаря мила. Хубава вечер
ИзтриванеНаистина изглежда великолепно и много вкусно!Чакай сега да питам ... ти Бети ли и казваш на малката принцеса? Защото аз от самото начало си я кръстих Беа.
ОтговорИзтриванеЙолинце, Бети й казвам. Някак повече ми подхожда на сладката й, нежна муцунка :))Но и Беа е хубаво :) Целувам те и да опиташ сладкиша. Много е добър!
Изтриванеизглежда страхотно ,как да не си оближе пръстите човек !
ОтговорИзтриванепоздрави и хубава седмица
Така е miriam, много е вкусен:)Поздрави и от мен
Изтриванеprobvah go strahoten ... az dobavih i sladko ot kapini otgore mu :) blagodarim ANI :)
ОтговорИзтриванеМного се радвам, че ви е харесал! Много хубава идея за сладкото. Поздрави
ИзтриванеТоку що го извадих от фурната..мм ухае страхотно,а и така изглежда..Благодаря и поздрави,а сега продължавам и с основното за днес пак от вас"Пиле с топено сирене и гъби"..Усмихнат ден от мен :)
ОтговорИзтриванеМного хубаво меню :) Да ви е сладко :)
ИзтриванеЗдравейте, Ани! Много ми хареса тази рецепта. Искам да го приготвя, но имам един въпрос: шоколадът за шоколадовия пласт млечен ли е или черен? Благодаря Ви предварително. Лек ден.
ОтговорИзтриванеЗдравейте, в 90 % от рецептите ми за десерти ползвам натурален шоколад. Много рядко ползвам млечен. Слагам захар, която балансира вкуса. Поздрави
ИзтриванеМного благодаря за бързият отговор! Сигурна съм, резултатът ще е чудесен!
ИзтриванеЗдравей, Ани! Този сладкиш изглежда неустоим...Имам 2 въпроса преди да го започна:
ОтговорИзтриване- във фурна с вентилатор ли го печеш на 180 градуса?
- само 1 яйце ли слагаш в сместта със сиренето?
Поздрави: Ели
Здравей Ели, аз пека на горен и долен нагревател у дома. Едно е яйцето и в двата пласта да.
ИзтриванеЩе го пробвам. У дома приготвям лесния чийзкейк със сладко от боровинки по ваша рецепта, всички много го харесват, а съпругът ми направо е влюбен в него :)
ОтговорИзтриванеДа ви е сладко. Много се радвам, че сте любители на този уникален десерт.
ИзтриванеАни моите адмирации,неустоим е <3,но ще те затрудни ли ако пишеш точен грамаж на продуктите,а не 1/3,1/4 :)
ОтговорИзтриванеОбещавам да си взема бележка ;) Когато се придържам към някоя рецепта спазвам пропорциите. Когато е моя обикновено е в мл. и грамажи. Радвам се, че ви е харесал :)
ИзтриванеЗдравейте! Мисля да приготвя сладкиша,но имам въпрос - мога ли да използвам млечен шоколад за основата? И по принцип в рецептите проблем ли е натуралният шоколад да бъде заменен с млечен, ще има ли други разлики освен във вкуса?
ОтговорИзтриванеЗдравейте Гери.
ИзтриванеМожете да използвате млечен шоколад, но в такъв случай е редно да намалите количеството захар в основата, а да не стане прекалено сладка. Като цяло натуралният шоколад има доста по-наситен на какао вкус и е за предпочитане в сладкарските рецепти. Желая ви успех :)
В какъв размер тавичка се пече сладкишът? И кой вариант е по-удачен - в по-малка тавичка и по-високи блатове или обратно? Чудя се ако тавичката е по-голяма дали няма да станат много тънки двата пласта и да се изгуби вкусът и видът на сладкиша ... Благодаря предварително :-)
ОтговорИзтриванеЗдравейте, моят сладкиш е печен в тавичка 30:20 см. По-малка тавичка.
Изтриване