четвъртък, 2 август 2012 г.

Огретен с тиквички и Моцарела

Лятото обичаме да похапваме леки и бързи ястия, а още по-добре ако са и без месо в големите горещини. Предлагам ви фин огретен от тиквички с Моцарела, който е не само лек и здравословен, но и много вкусен. 


Продукти:

4 тиквички
3 яйца
120 мл. готварска сметана
120 мл. прясно мляко
3 скилидки чесън
шепа прясна мащерка
500 г. сирене Моцарела (два пакета)
30 мл. зехтин
сол и пипер меланж

Измийте тиквичките добре и ги нарежете на кръгчета с дебелина около 1 см. Поръсете ги със сол и черен пипер. Не е необходимо да ги отцеждате. Нарежете и Моцарелата на филии. Подредете тиквичките и Моцарелата в съд за печене ветрилообразно. 


В купа разбийте с тел яйцата, сметаната, прясното мляко, стиснатия чесън, прясната мащерка, зехтина, солта и черния пипер. Залейте ястието и печете около 50 минути на 200 градуса. 


Да ви е сладко!

Източник: Бон Апети



22 коментара:

  1. Апетитно зачервен :)
    Не се и съмнявам за вкуса, при половин килограм сирене няма как да не е хубаво :)
    Поздрави и хубава, усмихната вечер, Ани!

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Благодаря ти Пепи! Тайната обикновено е в сиренето ;)

      Изтриване
  2. Ани, първо хапнах бонбонка, а сега попадам на това чудесно предложение!
    С невероятен загар!
    В най-скоро време ще му се насладя!
    Хубава вечер!

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Да ти е сладко Дани, соленичко и сладко :)

      Изтриване
  3. Много апетитни снимки Ани!
    Огретена от тиквички е чудесен!

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Благодаря ти gogolina, радвам се, че ти хареса.

      Изтриване
  4. Ани,ястието ти е фантастично и много фотогенично,а и така красиво подредено,браво!Ще го опитаме обезателно и така подредено!
    Прегръдки!

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Много си мила Роси. Надявам се да ви хареса :)

      Изтриване
  5. Оооо това чудо изглежда упомрачително вкусно, точно такива огретени обичам! Имам едни тиквички и се чудех каква мусака да направя, но определено ще е това.
    Благодаря Ани!

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Дани, да ви е сладко. Сподели после дали е така :)

      Изтриване
  6. Чудна идея Ани! Изглежда страшно вкусен огретена!
    Хубав уикенд !

    ОтговорИзтриване
  7. Ани :)
    Искаме да публикуваме рецептата ти в следващото издание на BG blogs на GoodFood. Би ли изпратила снимки голям размер на r.dimitrova@goodfood.bg?
    Поздрави!

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Изпратих ги Луис, много благодаря за вниманието ;)

      Изтриване
  8. Ани, страхотна идея! Ще изпробвам, само май ще сменя моцарелата с нещо друго, че не е много на почит у нас :) Поздрави и хубави почивни дни!

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Разбира се Габи, можеш да я замениш с Ементал или Гауда например, пак ще е чудесно, а защо не и с обикновен кашкавал!

      Изтриване
  9. Страхотен огретен, така апетитно препечен, копвам си рецептата, утре за обяд ще го приготвя и ще ти докладвам после. :)
    Ще се радвам да участваш в колекцията от рецепти с тиквички и патладжани: http://www.mycookingcreations.com/2012/07/e-il-tempo-di-zucchini-e-melanzane-la.html
    поздрави и хубав уикенд :)

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Благодаря за поканата Мария. Включвам се с удоволствие!

      Изтриване
  10. Ани, днес на обяд го приготвих, стана наистина много вкусно и леко лятно ястие. Благодаря отново за чудесната рецепта, даже успях и фотосесия да и направя. :)
    Хубава вечер!

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Супер Мария, много се радвам, че ви е харесал огретенът. Леко и лятно!

      Изтриване
  11. Анонимен11 май 2014 г., 8:27

    Приготвих ястието, като в заливката нарязах копър. Моцарелата не присъства постоянно в хладилника ми, но този път имах. Споделих ястието с близки хора. Да си призная, аз не бях очарована, но близките ми много го харесаха. Въпрос на вкус. Продължавам търсенето на перфектния вкус с едно друго предложено от теб ястие - гратена с тиквички от април тази година. Ще споделя мнението си, когато го изпробвам. Ана

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Ана, радвам се, че разнообразяваш менюто ви. Надявам се гратена да ви хареса :)

      Изтриване