Продукти:
3 бр. бели патладжана
500 г пресен спанак
2 скилидки чесън
1 връзка пресен лук
шепа сурови слънчогледови семки
250 г сирене Моцарела
2 домата
черен пипер
1/2 ч.л. червен пипер
зехтин
сол
риган
Измийте патладжаните и без да ги белите ги разрежете на две половини. С помощта на лъжица издълбайте меката част в купа. Нарежете парчетата на ситно. Поръсете празните ладийките с малко сол, полейте със струйка зехтин и печете в загрята фурна на 200 градуса 15 минути.
Нарежете лука и чесъна на ситно и ги задушете в малко зехтин и вода до омекване. Добавете нарязания на ситно спанак и го задушете и него. Поръсете със слънчогледовите семки. Накрая добавете нарязаната на ситно месеста част от патладжаните и я запържете за няколко минути, заедно с останалите продукти. Овкусете със сол, черен пипер и червен пипер. Напълнете печените патладжанени ладийки с готовата смес. Нарежете Моцарелата на парчета върху всяка половина. Отгоре подредете кръгчета домати, поръсете с риган и запечете за 10 минути във фурната, докато сиренето се разтопи. Поднесете топло.
Ани, чудесна идея!
ОтговорИзтриванеИ красиви снимки!
Бих го похапнала с топъл хляб :)
Хубава вечер!
А бебка къде беше докато се развъртя пак из кухнята? Великолепно Ани!Целувам ви и тричките!
ОтговорИзтриванеАни, много интересна комбинация от вкусове! Любопитно ми е и ще пробвам рецептата ти.
ОтговорИзтриванеСтрахотна идея, Ани! Скоро се загледах по едни бели патладжани и много ми харесаха на вид, мисля, че вече имам повод да ги купя. Сърдечни поздрави! Слънчева и усмихната октомврийска седмица! :)
ОтговорИзтриванеМного хубава рецепта и снимки Ани! Никога не съм правила бели патладжани, а изглеждат много интересни. Хубава седмица :)
ОтговорИзтриванеСамо веднъж съм яла бели патладжани, дадени ми от приятелка /на пазара при нас не съм срещала/. Много ми харесаха.
ОтговорИзтриванеИнтересно съчетание на продуктите и звучи много апетитно!
Поздрави!
Привет, Ани! Чудесни рецепти имаш, дори вече съм метнала око на няколко :-)!
ОтговорИзтриванеЗарадвах се и на веганските ти десерти. Аз също се интересувам отскоро от този тип приготвяне на храна и съм очарована от крайния резултат.
Страхотна рецепта с патладажни!
Поздрави
Това ястие ще е уникално вкусно,мога да се обзаложа като му чета рецептата и като се ококоря на снимките,Ани,перфектно е!
ОтговорИзтриванеТоку що изключих фурната,ще дегустирам за обяд.Поздрави,Мария!
ОтговорИзтриванеНадявам се, че са ви се усладили :) Поздрави Мария
Изтриванеzdravei,Ani!Napravih sladkisha ti s tikva i yabalki i e prevazhoden!V momenta prigotviam patladjanite,da vidim...
ОтговорИзтриванеЗдравейте Мая, много се радвам, че сладкишът с тиква и ябълки ви е харесал. Надявам се, че и патладжаните са ви допаднали.
Изтриване