Търсене в този блог

вторник, 24 март 2015 г.

ИГРА С ПРОЛЕТНИ РЕЦЕПТИ



Обикновено аз съм звездата в блога, защото няколко пъти седмично публикувам рецепти, които хората изпробват и ми изпращат отзиви и коментари. Сега е време ВИЕ да бъдете звездите! :)
Пролетта дойде и с нея искам да повишим настроението си и да развихрим фантазията си. Това е сезон богат на свежи, витаминозни зеленчуци, като ранни картофи, моркови, аспержи, репички, спанак, киселец, лапад, коприва, пресен лук, пресен чесън, зелени салати, див лук. Започват да излизат и ягоди, череши и вишни.

Каня ви да се включите в моето предизвикателство и от 12 ч. на 24 Март до 8 Април да ми изпращате, на специално създадения за играта имейл igra_vkusnoteka@abv.bg, вашето виждане за 
най-оригинална пролетна рецепта за салата, супа или основно ястие (без десерти и козунаци), придружена със снимка.

Разбира се не може без правила и те са следните:

  • Най-оригинална рецепта + авторска снимка на ястието
  • Качество на вложените продукти в ястието
  • Използвани пролетни, сезонни продукти
  • Получена стойност на похарчените средства
  • Апетитен външен вид и презентация

Това ще бъдат критериите, по които след края на играта в 23:59 ч. на 8 Април аз и Chef Иван Манчев ще определим 5-има победители, които ще получат награди, осигурени от нашия партньор Ariel, а именно най-новият течен прах за пране на Ariel Liquid Powder и готварска престилка.
Всички получени снимки ще бъдат публикувани, в специално създаден албум за целта, на фейсбук страницата на Вкуснотека (https://www.facebook.com/vkusnoteka) и всички ще можете да черпите идеи от тях. Всъщност това е и целта на играта. Всички заедно да почерпим идеи и вдъхновение едни от други за свежи пролетни рецепти. Обръщам внимание, че лайковете на снимките във фейсбук няма да имат значение. Искам да ви помоля за коректно отношение, без интриги и плагиатстване на чужди рецепти и снимки, защото тези участници ще бъдат дисквалифицирани. Всеки от вас има в репертоара си поне една добра, сезонна рецепта. Изпратете ми я добре презентирана, придружена със снимка и може вие да сте от наградените.
Подробно-разписаните правила ще публикувам като бележка във фейсбук страницата, за да можете по всяко време да се консултирате с тях.
Ами това е приятели :) Очаквам Вашите рецепти най-късно до 8 Април :) 

Приятно готвене :) 

3 коментара:

  1. great article :) I like almost everything on the table

    www.angelaah91.blogspot.nl

    ОтговорИзтриване
  2. Ани, със сигурност ще намеря време да приготвя нещо за конкурса, но имам едно питане - как се тълкува "Получена стойност на похарчените средства"? Ефикасност ли се търси, добро качество за по-малко пари? :)

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Кате, точно така, има се предвид ефективност на вложените средства. Идеята е с вложените продукти и средства да постигнеш максимален резултат. Красиво и вкусно. Ако вложиш супер скъпи продукти и накрая постигнеш не вкусно и не добре презентирано ястие, например значи не си постигнал ефективност.

      Изтриване