Очаквате гости и се чудите какво бързо и вкусно ястие да сготвите..Опитайте моето плетено руло с плънка от пиле, броколи и сос бешамел - вкусна и ароматна плънка, обвита в хрупкава мантия. Поднесете с богата зелена салата и бъдете сигурни, че ще впечатлите Вашите гости с оригинална идея.
Продукти:
1 малка глава броколи
1 пилешко филе
50 г масло
1 и 1/2 с.л. брашно
1 ч.ч. прясно мляко
черен пипер
сол
1/4 ч.л. индийско орехче
1 ч.л. едрозърнеста горчица
150 г кашкавал
1 пакет бутер тесто
зехтин
Сварете броколите на розички за 5минути, докато леко омекнат и веднага ги охладете в ледена вода, за да запазят цвета си. Отцедете ги и ги подсушете със салфетка.
Нарежете пилешкото на малки късчета, поръсете с черен пипер и сол, полейте ги със струя зехтин и ги запържете в тиган до златисто за две-три минути. Извадете ги в чиния.
Почистете тигана и сложете бучка масло в него на минимум сила на котлона. Добавете брашното и бъркайте. Налейте прясното мляко, като непрекъснато бъркате, докато получите хомогенен сос. Усилете котлона. Бъркайте. Подправете с черен пипер, сол и индийско орехче. Накрая добавете и едрозърнестата горчица и разбъркайте соса добре. Отстранете и добавете в него пилето, розичките броколи и настържете кашкавал. Разбъркайте.
Загрейте фурната на 200 градуса.
Отворете бутер тестото на плота. Маркирайте широка лента по средата на правоъгълника по този начин:
Разрежете отстрани ленти с еднаква ширина, по този начин:
Разпределете плънката в цялата лента по средата и започнете да сплитате лентите върху нея. Първо взимате десния край и го прихлупвате. След това прихлупвате на кръст левия край. И така до края.
Прехвърлете рулото внимателно в тава, покрита с хартия за печене.
Намажете тестото с разбито яйце и печете рулото в силно загрята фурна за 30 минути.
Намажете тестото с разбито яйце и печете рулото в силно загрята фурна за 30 минути.
Поднесете разрязано топло.
Да ви е сладко!
Източник: сп. Меню, брой ноември-декември 2014
Много вкусно предложение Ани! Запазвам си рецептата за по нататък. Оформлението е много лесно и ефектно, но за сега само в сладък вариант съм го пробвала.
ОтговорИзтриванеПоздрави!
А аз тепърва мисля да го пробвам и в сладък вариант Лучи. Например един хубав и ароматен ябълков щрудел :)
ИзтриванеЗдравейте, много добре изглежда рулото, хареса ми идеята и ще я пробвам. Имам въпрос, знаете ли от къде може да се купи истинско бутер тесто, което е с масло, а не с маргарин каквото се предлага в магазините. Пробвала съм всички марки и всички са с маргарин, което като вкус е съвсем различно.
ОтговорИзтриванеЗдравейте. По принцип най-добре е да си го приготвите у дома, за да сте сигурни, че наистина ще бъде с масло. Получава се многолистно тесто, но не и толкова тънко, както купешкото. От магазин не съм купувала досега с масло.
ИзтриванеСтрахотни рецепти , както винаги - Благодаря Ани.
ИзтриванеМоже ли да споделиш как си правиш бутер тестото?
понеже аз заради качеството на купешкото - не правя нищо с бутер тесто :-(
Правила съм Мария. По рецепта на баба ми с домашно тесто и много масло, но от известно време не мога да намеря рецептата й..
Изтриване⋰˚هჱܓ Passei para uma visita.
ОтговорИзтриванеApresentação linda, maravilhosa... uma delícia nutritiva.
Franco com brócolis, recheio perfeito!!!
Ótima semana!
ه°·✿
Thank you very much Ines. I am glad you liked it! :) Great week you too!
ИзтриванеМного вкусно, Ани!
ОтговорИзтриванеБлагодаря ти Весе.
ИзтриванеОригинално и много ефектно!
ОтговорИзтриванеПриятен ден, Ани!
Радвам се, че ти харесва Инче. Ще се радвам ако опиташ.
ИзтриванеМного вкусно и красиво, Ани!
ОтговорИзтриванеЕдна любима солена плънка у нас за бутер тесто. Жалко, че съм на диета в момента! ;)
Поздрави и прегръдки от мен!
Irma, благодаря ти мила. Интересното е, че може да бъде всякаква плънката. Можете да експериментирате с гъби, патладжани, карфиол, спанак..сирена, комбинациите са безкрайно много, както и в сладък вариант под формата на щрудел.
ИзтриванеПрекрасна идея, Ани. И оформлението е много оригинално! Ще се опитам го направя (y)
ОтговорИзтриванеЛюска, радвам се, че ти харесва. Опитай, много е ефектно и лесно.
ИзтриванеАни,ама много сполучлива ти се е получило рулото-чудесно е!
ОтговорИзтриванеБлагодаря ти Живе. Радвам се да те видя тук :)
ИзтриванеИзглежда много вкусно и ефектно, Ани!
ОтговорИзтриванеБлагодаря за интересното предложение! :)
Поздрави и хубав ден
Cake and Pancake, благодаря за милия коментар. Обичам оригинални и интересни идеи за добре познати рецепти, с които да разнообразяваме трапезата си. Поздрави
ИзтриванеАничка, ама това е греховно вкусно! И така апетитно завито под хрупкаво одеялце. Ох, пак ще огладнея... :)
ОтговорИзтриванеПрегръдки!
:) Това е точната дума Гери, греховно. Много е апетитно и приятно. Ще се радвам ако го опиташ. Целувки
ИзтриванеАни,мнооого апетитна плетеница си оформила и с този сочен пълнеж-знаменита рецепта!Красиво и вкусно!
ОтговорИзтриванеЕй прекраснице, благодаря ти! Знаменита е, точно, като всички рецепти, които и ти ни предлагаш! Много си мила.
ИзтриванеТози коментар бе премахнат от администратор на блога.
ОтговорИзтриванеПоредната прекрасна рецепта. Според Вас със сирена как би се получило? може би с пиле и сирена, защото ако са само сирена може би ще се разтекат или?
ОтговорИзтриванеСпоред мен ще стане много добре. Но може би една идея по-сухо. Добавете и гъби например. Може да сложите всичко в плънката - пържен патладжан например, задушен спанак и сирена, карфиол, т.н.
ИзтриванеЧуд есна рецепта но аз бих я пробвала да я направя ,но със сирена и дриги задушени зеленчуци.
ОтговорИзтриванеАни ,пече се. Плънката ми е от пиле ,гъби ,лук и малко морков в блендера. Убеденя съм в добрия краен резултат.
ОтговорИзтриванеБлагодаря!
ммм, изпрати ми малко и на мен, че тепърва започвам с вечерята :))))
Изтриванекакво ще кажете за плънка от печени тиквички на кубчета, кашквал и моцарела, например? или въобще каква вегетаринска плънка би могла да се направи?
ОтговорИзтриванеЗдравейте, опасявам се единствено тиквичките да не пуснат вода и са малко безвкусни за това ястие. Опитайте със спанак и козе сирене например или с броколи, гъби и сирена? :)
ИзтриванеМного интересна и вкусна рецепта,със сигурност ще я приготвя,благодаря Ани
ОтговорИзтриванеДа ви е сладко. Ще се радвам ако я опитате.
ИзтриванеПрекрасно звучи рецептата, а дали ще се получи със замразени броколи, купешки? Ако не се лъжа, те са бланширани преди замразяването?
ОтговорИзтриванеДа ще се получи. Може леко да ги бланширате за минута-две отново и да ги отцедите добре.
ИзтриванеМного е вкусно! Прибавих си го в "Златните Рецепти". Благодаря за споделянето.
ОтговорИзтриване:))) Страхотно! А най-хубавото му е, че търпи безброй вариации, според личния вкус! ;)
ИзтриванеЗдравейте! Отдавна чета интересните Ви рецепти, но чак сега се осмелих да пробвам някоя от тях. Рулото наистина е много лесно за приготвяне и стана много вкусно. Чудесна идея за гости или за бърза вечеря :) Поздравления за прекрасните идеи! :)
ОтговорИзтриванеЗдравейте Благородна. Имате страхотно име! Много се радвам, че се "осмелихте" да ми пишете. Аз много се радвам на всички коментари, моля, пишете отзивите си, винаги, когато поискате.
ИзтриванеПривет!
ОтговорИзтриванеВкусно-вкусно изглежда много! Чуденето ми е дали би се получило с обикновено тесто и какви биха евентуални промени в приготвянето?!? Например "купешкото". Бутер тестото никак не ми се отразява добре на стомаха...Може би, защото не съм пробвала истинско - с масло.
Поздрав!
Опитайте с маслено тесто, домашно, охладено. Разточете го фино. Възможно е повечко да се чупи. Няма други специфики.Би трябвало да се получи.
ИзтриванеПрекрасно!
ОтговорИзтриванеДа ви е сладко Светлана!
ОтговорИзтриванеПриготвих рецештата и се получи страхотно! За първи път бешамеловият ми сос стана идеален. Чудесна рецепта! Поздравявам Ви, Ани! :)
ОтговорИзтриванеЗдравейте Креми, запишете си рецептата за бешамела. Тя е основна и можете да си я ползвате и за много други рецепти. Никога не ме е предавала. Радвам се, че рулото ви е харесало. Наистина е много лесно и позволява интерпретации.
Изтриване