Търсене в този блог

вторник, 3 март 2015 г.

Плетено руло с плънка от пиле, броколи и сос бешамел

    Очаквате гости и се чудите какво бързо и вкусно ястие да сготвите..Опитайте моето плетено руло с плънка от пиле, броколи и сос бешамел  - вкусна и ароматна плънка, обвита в хрупкава мантия. Поднесете с богата зелена салата и бъдете сигурни, че ще впечатлите Вашите гости с оригинална идея. 


Продукти:

1 малка глава броколи
1 пилешко филе
50 г масло
1 и 1/2 с.л. брашно
1 ч.ч. прясно мляко
черен пипер
сол
1/4 ч.л. индийско орехче
1 ч.л. едрозърнеста горчица
150 г кашкавал
1 пакет бутер тесто
зехтин


Сварете броколите на розички за 5минути, докато леко омекнат и веднага ги охладете в ледена вода, за да запазят цвета си. Отцедете ги и ги подсушете със салфетка. 
Нарежете пилешкото на малки късчета, поръсете с черен пипер и сол, полейте ги със струя зехтин и ги запържете в тиган до златисто за две-три минути. Извадете ги в чиния.
Почистете тигана и сложете бучка масло в него на минимум сила на котлона. Добавете брашното и бъркайте. Налейте прясното мляко, като непрекъснато бъркате, докато получите хомогенен сос. Усилете котлона. Бъркайте. Подправете с черен пипер, сол и индийско орехче. Накрая добавете и едрозърнестата горчица и разбъркайте соса добре. Отстранете и добавете в него пилето, розичките броколи и настържете кашкавал. Разбъркайте.
Загрейте фурната на 200 градуса.


Отворете бутер тестото на плота. Маркирайте широка лента по средата на правоъгълника по този начин: 


Разрежете отстрани ленти с еднаква ширина, по този начин:


Разпределете плънката в цялата лента по средата и започнете да сплитате лентите върху нея. Първо взимате десния край и го прихлупвате. След това прихлупвате на кръст левия край. И така до края.


Прехвърлете рулото внимателно в тава, покрита с хартия за печене.
Намажете тестото с разбито яйце и печете рулото в силно загрята фурна за 30 минути.
Поднесете разрязано топло.



Да ви е сладко!

Източник: сп. Меню, брой ноември-декември 2014

46 коментара:

  1. Много вкусно предложение Ани! Запазвам си рецептата за по нататък. Оформлението е много лесно и ефектно, но за сега само в сладък вариант съм го пробвала.
    Поздрави!

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. А аз тепърва мисля да го пробвам и в сладък вариант Лучи. Например един хубав и ароматен ябълков щрудел :)

      Изтриване
  2. Здравейте, много добре изглежда рулото, хареса ми идеята и ще я пробвам. Имам въпрос, знаете ли от къде може да се купи истинско бутер тесто, което е с масло, а не с маргарин каквото се предлага в магазините. Пробвала съм всички марки и всички са с маргарин, което като вкус е съвсем различно.

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Здравейте. По принцип най-добре е да си го приготвите у дома, за да сте сигурни, че наистина ще бъде с масло. Получава се многолистно тесто, но не и толкова тънко, както купешкото. От магазин не съм купувала досега с масло.

      Изтриване
    2. Страхотни рецепти , както винаги - Благодаря Ани.
      Може ли да споделиш как си правиш бутер тестото?
      понеже аз заради качеството на купешкото - не правя нищо с бутер тесто :-(

      Изтриване
    3. Правила съм Мария. По рецепта на баба ми с домашно тесто и много масло, но от известно време не мога да намеря рецептата й..

      Изтриване
  3. ⋰˚هჱܓ Passei para uma visita.
    Apresentação linda, maravilhosa... uma delícia nutritiva.
    Franco com brócolis, recheio perfeito!!!
    Ótima semana!
    ه°·✿

    ОтговорИзтриване
  4. Оригинално и много ефектно!
    Приятен ден, Ани!

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Радвам се, че ти харесва Инче. Ще се радвам ако опиташ.

      Изтриване
  5. Много вкусно и красиво, Ани!
    Една любима солена плънка у нас за бутер тесто. Жалко, че съм на диета в момента! ;)
    Поздрави и прегръдки от мен!

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Irma, благодаря ти мила. Интересното е, че може да бъде всякаква плънката. Можете да експериментирате с гъби, патладжани, карфиол, спанак..сирена, комбинациите са безкрайно много, както и в сладък вариант под формата на щрудел.

      Изтриване
  6. Прекрасна идея, Ани. И оформлението е много оригинално! Ще се опитам го направя (y)

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Люска, радвам се, че ти харесва. Опитай, много е ефектно и лесно.

      Изтриване
  7. Ани,ама много сполучлива ти се е получило рулото-чудесно е!

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Благодаря ти Живе. Радвам се да те видя тук :)

      Изтриване
  8. Изглежда много вкусно и ефектно, Ани!
    Благодаря за интересното предложение! :)
    Поздрави и хубав ден

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Cake and Pancake, благодаря за милия коментар. Обичам оригинални и интересни идеи за добре познати рецепти, с които да разнообразяваме трапезата си. Поздрави

      Изтриване
  9. Аничка, ама това е греховно вкусно! И така апетитно завито под хрупкаво одеялце. Ох, пак ще огладнея... :)
    Прегръдки!

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. :) Това е точната дума Гери, греховно. Много е апетитно и приятно. Ще се радвам ако го опиташ. Целувки

      Изтриване
  10. Ани,мнооого апетитна плетеница си оформила и с този сочен пълнеж-знаменита рецепта!Красиво и вкусно!

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Ей прекраснице, благодаря ти! Знаменита е, точно, като всички рецепти, които и ти ни предлагаш! Много си мила.

      Изтриване
  11. Този коментар бе премахнат от администратор на блога.

    ОтговорИзтриване
  12. Поредната прекрасна рецепта. Според Вас със сирена как би се получило? може би с пиле и сирена, защото ако са само сирена може би ще се разтекат или?

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Според мен ще стане много добре. Но може би една идея по-сухо. Добавете и гъби например. Може да сложите всичко в плънката - пържен патладжан например, задушен спанак и сирена, карфиол, т.н.

      Изтриване
  13. Чуд есна рецепта но аз бих я пробвала да я направя ,но със сирена и дриги задушени зеленчуци.

    ОтговорИзтриване
  14. Ани ,пече се. Плънката ми е от пиле ,гъби ,лук и малко морков в блендера. Убеденя съм в добрия краен резултат.
    Благодаря!

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. ммм, изпрати ми малко и на мен, че тепърва започвам с вечерята :))))

      Изтриване
  15. какво ще кажете за плънка от печени тиквички на кубчета, кашквал и моцарела, например? или въобще каква вегетаринска плънка би могла да се направи?

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Здравейте, опасявам се единствено тиквичките да не пуснат вода и са малко безвкусни за това ястие. Опитайте със спанак и козе сирене например или с броколи, гъби и сирена? :)

      Изтриване
  16. Много интересна и вкусна рецепта,със сигурност ще я приготвя,благодаря Ани

    ОтговорИзтриване
  17. Прекрасно звучи рецептата, а дали ще се получи със замразени броколи, купешки? Ако не се лъжа, те са бланширани преди замразяването?

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Да ще се получи. Може леко да ги бланширате за минута-две отново и да ги отцедите добре.

      Изтриване
  18. Много е вкусно! Прибавих си го в "Златните Рецепти". Благодаря за споделянето.

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. :))) Страхотно! А най-хубавото му е, че търпи безброй вариации, според личния вкус! ;)

      Изтриване
  19. Здравейте! Отдавна чета интересните Ви рецепти, но чак сега се осмелих да пробвам някоя от тях. Рулото наистина е много лесно за приготвяне и стана много вкусно. Чудесна идея за гости или за бърза вечеря :) Поздравления за прекрасните идеи! :)

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Здравейте Благородна. Имате страхотно име! Много се радвам, че се "осмелихте" да ми пишете. Аз много се радвам на всички коментари, моля, пишете отзивите си, винаги, когато поискате.

      Изтриване
  20. Привет!
    Вкусно-вкусно изглежда много! Чуденето ми е дали би се получило с обикновено тесто и какви биха евентуални промени в приготвянето?!? Например "купешкото". Бутер тестото никак не ми се отразява добре на стомаха...Може би, защото не съм пробвала истинско - с масло.
    Поздрав!

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Опитайте с маслено тесто, домашно, охладено. Разточете го фино. Възможно е повечко да се чупи. Няма други специфики.Би трябвало да се получи.

      Изтриване
  21. Кремена Хаджирадева1 ноември 2017 г. в 20:18

    Приготвих рецештата и се получи страхотно! За първи път бешамеловият ми сос стана идеален. Чудесна рецепта! Поздравявам Ви, Ани! :)

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Здравейте Креми, запишете си рецептата за бешамела. Тя е основна и можете да си я ползвате и за много други рецепти. Никога не ме е предавала. Радвам се, че рулото ви е харесало. Наистина е много лесно и позволява интерпретации.

      Изтриване