Търсене в този блог

четвъртък, 29 октомври 2015 г.

Какаов, чиа пудинг с круши

    Ако обичате здравословните закуски опитайте моя Какаов, чиа пудинг с круши. Веган, без глутен и естествено подсладен, този пудинг е пухкав и кремообразен, лек и много вкусен. Кокос, какао, канела, ванилия, чиа...не мога и да очаквам друго от тяхното приятелство :) Дори дете може да го приготви. Всяка съставка може да се замени с подобна. Ако не разполагате с кокосово мляко, заменете го с бадемово. Ако нямата агаве, сложете кленов сироп, мед или блендирайте с фурми. Ако обичате по-гладка консистенция, като крем, пасирайте всички съставки и накрая подсладете. Ако обичате да усещате повече парченца и текстура оставете пудинга така. Възможностите са безкрайни. Вкусовите комбинации също. Аз използвах готова смес от натурално какао и канела, която моя близка приятелка ми донесе от Карибите. 


Продукти за 2 бр.:

1 и 1/2 ч.ч. кокосово мляко (или бадемово)
1/4 ч.ч. смес от натурално какао и канела
1/3 ч.ч. семена чиа
2 капки ванилов екстракт
3 с.л. сироп от агаве (или кленов сироп или фурми)
1/8 ч.л. хималайска сол

1 круша
7-8 ядки кашу
малко годжи бери


Изсипете в купа кокосовото мляко и към него добавете всички съставки, без сиропът от агаве, ако искате да блендирате пудинга за повече гладкост. Него ще го добавите накрая. Ако няма да блендирате и искате да усещате повече текстура сложете всички съставки и разбъркайте добре. Разпределете в чаши и охладете за една нощ, докато семенцата от чиа желират пудинга.

На сутринта декорирайте пудинга с кубчета круша, натрошено кашу и малко годжи бери за цвят.
Да ви е сладко!

Адаптирано от: http://minimalistbaker.com/overnight-chocolate-chia-seed-pudding/#_a5y_p=3628058


6 коментара:

  1. Чуден е пудинга Ани,
    и аз правя подобни закуски, даже понякога и вечер ги използвам за по - лека вечеря.Веднага ще го направя и твоя пудинг, сигурно още тази вечер.
    Поздрави !

    ОтговорИзтриване
  2. Правих този пудинг миналата седмица, но с банан наместо круша и е вече една от льбимите ми закуски. Ще го опитам и с този вариант. Благодаря!

    ОтговорИзтриване
  3. Здравейте, в рецептата е записано "1/4 ч.ч. смес от натурално какао и канела" - четвърт чаена чаша не е ли много?

    ОтговорИзтриване
  4. Здравейте. Ако желаете можете малко да намалите количеството. Моята смес е готова, и е доста балансирана на вкус, но вие може малко да я намалите на 1-2 с.л.

    ОтговорИзтриване
  5. Супер изглежда, но не обичам канела. Предполагам че мога да изключа канелата и да я заменя с ванилов екстракт? Много харесчам чия страхотен продукт е и има страшно много възможности за импровизиране. Страхотна рецепта!

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Разбира се, че можете да я замените.Благодаря ви :)

      Изтриване