Търсене в този блог

петък, 30 октомври 2015 г.

Картофени ньоки с гъби челядинки и сос от синьо сирене

    Меки, с леко дъвчаща текстура и топящи се в устата картофените ньоки не са трудни за харесване. Спечелиха ме с бързината на приготвянето си. Слагам ги в графа, бързи и лесни вечери, когато нямам време и се прибирам късно и възнамерявам винаги да имам запаси от тях у дома. Време да се сварят 2 минути! Само 2 минути! Време, в което да приготвите соса и да ги поднесете топли с чаша бяло вино Camul Pinot Grigio 2012. 

   Ньоки Le Veneziane, Italian classic (без глутен) можете да откриете в магазини Дар от боговете. Импровизирайте със сосовете и екстрите към тях и така винаги ще имате ново и различно ястие. Аз заложих на сотирани гъби челядинки, защото са изключително ароматни и сос от фантастичното синьо сирене St Moret, което продължавам да твърдя, че е най-доброто, което някога съм опитвала. Аранжирах с пресен спанак и ситно нарязан пресен лук. Впечатляващо лесно и апетитно!



Продукти за двама:

500 г ньоки Le Veneziane, Italian classic (без глутен)
250 г гъби челядинки
50 г масло Elle & Vire
1 връзка пресен лук
1 скилидка чесън
черен пипер
сол
200 мл. готварска сметана Elle & Vire
50 мл. бяло вино Camul Pinot Grigio 2012
120 г синьо сирене St Moret
100 г пресен спанак


Измийте  и задушете гъбите в масло, заедно със ситно нарязани лук и чесън, с малко сол и черен пипер. В малка тенджерка кипнете сметаната, намалете котлона на минимум и добавете с непрекъснато бъркане виното и синьото сирене. Бъркайте до хомогенност.
Кипнете вода с 1 ч.л. сол и сложете ньоките в нея. Варете ги 2 минути. Готови са, когато започнат да изплуват на повърхността. 


Извадете ги с решетъчна лъжица и ги прехвърлете в соса. Разбъркайте и ги поднесете топли с пресен спанак и челядинки. 


Да ви е сладко!


4 коментара:

  1. Ани,
    не съм приготвяла никога ньоки, но виждам,че ги има в търговската мрежа.Надявам се, когато ги приготвя у дома да се харесат.Чудно е твоето предложение.
    Поздрави !

    ОтговорИзтриване
  2. Ани,
    ньоките ти свързвам с предсоят си в Италия. Когато бях там ги хапвах често, но тук така и не съм приготвяла. Но пък това е повод за промяна ;) Успешна седмица, изпълнена с много вдъхновение и нови рецепти.

    ОтговорИзтриване
  3. Толкова изискано,елегантно,вкусно и перфектно! Поздравявам Ви,Ани,за всичкия финес и положен труд! Благодаря Ви! С поздрав,Светла :)

    ОтговорИзтриване