Чушки бюрек. Любима рецепта на всички българи и чудесно мезе. Чушките, приготвих в Multicooker, защото имам възможност да огранича пръскането с помощта на капака, но вие можете спокойно да ги приготвите в обикновен тиган. Поднесох с млечно-чеснов сос.
![](https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEid8i-8xajNWrtRoboCdkFawd-efZC3jO64kcv-Cc_TXJrMSRtg0neXQ-nVlrpaq-MPd7LhbGfX9RB2RA2mXpmskMKJOt3OulCTuHGNirp2x5eBueh26UXbwJANHct7tvvvYwnE5RI37Gk/s640/PC060313-1.jpg)
![](https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEid8i-8xajNWrtRoboCdkFawd-efZC3jO64kcv-Cc_TXJrMSRtg0neXQ-nVlrpaq-MPd7LhbGfX9RB2RA2mXpmskMKJOt3OulCTuHGNirp2x5eBueh26UXbwJANHct7tvvvYwnE5RI37Gk/s640/PC060313-1.jpg)
10 бр. червени, по-месести чушки
200 мл. олио
2 яйца
връзка магданоз
200 г краве сирене
черен пипер
за овалване:
2 яйца
6-7 с.л. брашно
Почистете чушките от дръжките и издълбайте семките. Изпечете ги на грил или във фурната и ги обелете.
В купа разбийте яйцата, добавете натрошеното сирене, наситнения магданоз и черния пипер и разбъркайте добре.
С помощта на малка лъжичка напълнете внимателно чушките. Ако искате можете да ги срежете посредата и така да ги напълните. Когато ги оваляте добре няма опасност да изтекат.
Включете Multicooker-a. Налейте олиото на дъното на съда. От MENU изберете програма FRY.
Оваляйте напълнените чушки в брашното, след това ги топнете в яйцето и накрая в галетата. Сложете ги в олиото и затворете капака. Направете ги на два пъти. Когато са готови от едната страна ги обърнете и от другата. Извадете ги върху кухненска хартия. Изключете уреда.
Поднесете ги с млечно-чеснов сос.
Да ви е сладко!
Любими са ми!
ОтговорИзтриванеСпомени от нашето детство Веси :)
Изтриване