сряда, 11 август 2021 г.

Чушки бюрек

 Чушки бюрек. Любима рецепта на всички българи и чудесно мезе. Чушките, приготвих в Multicooker, защото имам възможност да огранича пръскането с помощта на капака, но вие можете спокойно да ги приготвите в обикновен тиган. Поднесох с млечно-чеснов сос.


Продукти:

10 бр. червени, по-месести чушки
200 мл. олио
2 яйца
връзка магданоз
200 г краве сирене
черен пипер

за овалване:
2 яйца
6-7 с.л. брашно
6-7 с.л. галета


Почистете чушките от дръжките и издълбайте семките. Изпечете ги на грил или във фурната и ги обелете. 
В купа разбийте яйцата, добавете натрошеното сирене, наситнения магданоз и черния пипер и разбъркайте добре.
С помощта на малка лъжичка напълнете внимателно чушките. Ако искате можете да ги срежете посредата и така да ги напълните. Когато ги оваляте добре няма опасност да изтекат.
Включете Multicooker-a. Налейте олиото на дъното на съда. От MENU изберете програма FRY.
Оваляйте напълнените чушки в брашното, след това ги топнете в яйцето и накрая в галетата. Сложете ги в олиото и затворете капака. Направете ги на два пъти. Когато са готови от едната страна ги обърнете и от другата. Извадете ги върху кухненска хартия. Изключете уреда.
Поднесете ги с млечно-чеснов сос.


Да ви е сладко!

Няма коментари:

Публикуване на коментар