Продукти:
400 г пуешки гърди, нарязани на кубчета
1 малка глава лук
3 скилидки чесън
1 ч.л. нарязан, пресен розмарин
1/2 ч.л. пушен червен пипер
черен пипер
1/2 червен пипер
сол
50 г масло
30 мл. зехтин
250 г пресни гъби шийтаке
1 ч.ч. качествено бяло вино
Поставете кубчетата пуешко в купа. Добавете подправките - пушен червен пипер, сол, черен пипер, розмарин и червен пипер. Полейте с две супени лъжици зехтин. Разбъркайте добре и оставете настрана.
Измийте, подсушете и нарежете гъбите шийтаке на парчета.
Нарежете на ситно лука и чесъна. Стопете в тенджера или дълбок тиган маслото с малко зехтин. Запържете лука и чесъна с малко водичка, докато изври. Добавете месото и разбъркайте. Гответе на силен огън с постоянно бъркане, докато добие златист загар за около 10 минути. Налейте бялото вино и изчакайте леко да се редуцира.
На финала добавете нарязаните гъби шийтаке.
Бъркайте и леко намалете котлона на средна степен. След още пет минути подправете още малко на вкус ако е необходим черен пипер и малко сол и изключете.
Поднесете топло.
Да ви е сладко!
Няма коментари:
Публикуване на коментар