Търсене в този блог

вторник, 12 април 2016 г.

Пролетното събуждане е вече факт

     След кратко отсъствие, причината, за което скоро ще разберете, се завръщам заредена с нови емоции и преживявания. През тези седмици имах удоволствието да участвам в два много хубави проекта, за които искам да Ви разкажа в отделни публикации. 
   Вероятно си спомняте, че миналата година получих покана от Лидл да гостувам на пролетния им, онлайн каталог с две рецепти. Приготвих две специални Великденски рецепти за тях, които пожънаха огромен успех - Великденски кексчета пиленца с лайм и кокос и Козуначена торта. 
    За моя, голяма радост получих същата покана и тази година, но този път от Лидл се бяха погрижили за нашия комфорт, като бяха осигурили прекрасно-оборудваната кухня на Митко от Food Connection, в която Вили Шейтанова, Живка Драганова и аз да приготвим своите Великденски рецепти. 


      Имахме на разположение професионален екип, който ни съдействаше за всичко.
    Аз избрах да приготвя моята най-любима рецепта за Великденско агнешко печено, която ухае на масло, червен пипер и чесън. Лесна, винаги безгрешна и безкрайно вкусна. 



Необходими продукти:

1 500 г агнешко месо от бут или плешка
10-15 скилидки чесън
червен пипер
зехтин
черен пипер
сол
80 г масло

Готвенето беше забавно и приятно, включващо много команди от фотографката, която искаше да снима и стъпките на самия процес :) 








След 3-4 - часово готвене в кухнята, докато навън се сипе дъжд, се понесоха аромати на божествен топъл козунак с Маскарпоне, печен, шпикован агнешки бут и ароматни агнешки котлетчета със зеленчуци. 
Последва аранжиране на храната и професионални снимки от ангажираните фотографи, а за финал, винаги бекрайно внимателните колеги от Lidl, ни поднесоха прекрасни букети и подарък билети по избор за София филм фест. 
Изключително щастливи и малко уморени се прибрахме около 24 ч. 
Днес, когато видях новия, пролетен каталог, останах много доволна от резултата.
Побързайте към него, защото там ще откриете много полезни съвети и статии на тема дом, градина, пролетен детокс, спорт, рецепти и пр.



1 коментар:

  1. Ха, Живето я познавам, радвам се за изявите, които сте имали!
    Вкусно агнешка!

    ОтговорИзтриване