четвъртък, 30 юни 2016 г.

Мраморен чийзкейк с малини

    Чийзкейкът, който днес искам да Ви предложа е изключително лесен и вкусен, с удивително нежна и маслена текстура, благодарение на комбинацията от крема сирене и заквасена сметана, контрастираща с хрупкав, бисквитен блат, който приготвих с новите бисквити за чийзкейк. Опаковката съдържа два тубуса бисквити, с общ грамаж 350 г.  Ако Вашата форма е по-голяма можете да сложите цялата опаковка и да увеличите маслото на 120 г. Аз използвах пакет и половина от кутията за моя размер.
Всяка хапка се топи в устата и те кара да искаш още и още. Свежата заливка и пресните малини допълват хармонията и те правят истински щастлив. Не пропускайте това сладко изкушение :)


продукти за основата 24 см:

1 и 1/2 пакета бисквити за чийзкейк Победа (отделяме 7-8 бисквити за украса)
100 г меко масло

продукти за крема:

3 кутии крема сирене (525 г)
125 г кристална захар
1,5 с.л. брашно
2 яйца
кората от 1 лимон
1 ванилия
150 г заквасена сметана
1 и 1/2 с.л. натурално какао

продукти за украса:

200 г заквасена сметана
1 ванилия
2 с.л. пудра захар
200 г пресни малини
натрошени бисквити за поръсване


Загрейте фурната на 180 градуса.
Сложете бисквитите в блендера и ги пасирайте. Добавете мекото масло и блендирайте до маслени трохи.
Покрийте тава с хартия за печене и поставете ринг отгоре. Изсипете бисквитените трохи във формата и заравнете добре. Охладете в хладилник, докато приготвите крема.


В купа разбийте с миксер крема сиренето,заедно със захарта и брашното и добавете яйцата. Разбийте добре и настържете лимонова кора, добавете ванилия и заквасена сметана. Смесете всичко. На този етап разделете сместа на две равни части и прибавете какаото в едната. Разбъркайте добре. 


Извадете основата от хладилника и започнете да редувате белия с какаовия крем. Слагайте ги хаотично, за да се получи красива шарка при разрязване.


Печете чийзкейка до готовност около 30-35минути. Когато е готов чийзкейкът е стегнал по краищата, а при разклащане на тавата средата продължава леко да мърда. След като се охлади напълно се уплътнява. 
Охладете в хладилник за няколко часа.


В купа смесете съставките за глазурата - заквасена сметана, пудра захар и ванилия. Намажете чийзкейка по повърхността и декорирайте с пресни малини. Поръсете с фино смлени бисквитени трохи за разкош.


Да ви е сладко!


12 коментара:

  1. Въпрос - крема сиренето 3 кутии е 3 кутии филаделфия или е от онова Българското?

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. В случая ползвах Филаделфия, но предполагам, че и с българското ще стане.

      Изтриване
  2. И другият малко тъп въпрос, но на картинка не се вижда - та, до колкото виждам, на пакета бисквити пише, че вътре има 2 опаковки бисквити. Т.е. в случая се ползват пакет и половина от тази кутия, което прави около 260гр. бисквити или се ползват пакет и половина, което прави 525гр. бисквити :-(

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Не, не, пакет и половина от тази кутия :)

      Изтриване
  3. Изглежда страхотно, Ани! Това ще бъде следващия десерт, който ще направя! Заклех се! :)))

    /Тавичката с какъв диаметър е?/

    ОтговорИзтриване
  4. И аз като теб съм от големите любители на чийзкейка ,Ани !И, затова много ме привлече твоят вариант, изглежда много апетитно и красиво !
    Поздрави и прекрасен уикенд!

    ОтговорИзтриване
  5. Ани, и аз съм по чийз десертите и макар да съм правила подобен, ще опитам и твоя вариант, заедно с глазурата. Усмихнато лято, мила!

    ОтговорИзтриване
  6. Отговори
    1. Както е написано в рецептата на 180 градуса.

      Изтриване
  7. Този коментар бе премахнат от администратор на блога.

    ОтговорИзтриване