Търсене в този блог

четвъртък, 27 април 2017 г.

Лесни лимонови кексчета през App-рил

     Предполагам, че и вие като мен често се чудите какво да поднесете сутрин на децата за закуска. Особено когато са сънени и недоспали, претенциите им са по-големи и вероятността за неуспех е огромна. Когато се приберат от училище и градина, същото се повтаря. Изморени и гладни, търсят бърза следобедна закуска. 
    Наскоро попаднах на тази изключително лесна и бърза рецепта за Лимонови кексчета в мобилното приложение на Kaufland, която ме спасява в подобни ситуации. Харесах си рецептата, записах си продуктите в списъка за пазаруване, след работа напазарувах и надничайки в приложението на телефона (ако искате да не цапате телефона си докато готвите, залепете прозрачно кухненско фолио върху екрана) приготвих светкавично тези апетитни и много пухкави кексчета. Хапнаха ги за следобедна закуска и на другия ден имахме за закуска с чаша мляко. Толкова ги харесаха, че като ме видяха да свалям снимките от апарата, ме помолиха скоро отново да ги направя. Със сигурност ще ги повтарям отново и отново, защото рецептата е изключително лесна и бърза, а кексчетата стават въздушни и много вкусни. 

       В приложението можете да откриете над 500 оригинални рецепти, да следите промоциите и не на последно място, да споделяте в реално време с близките си вкусни идеи и списъци за пазаруване, за да ви отменят от време на време. 


Продукти за 12 бр.:

3 яйца
1 ч.ч. захар
1/2 ч.ч. прясно мляко
кората от 1 лимон
3 с.л. стопено масло
1 ч.ч. брашно
1/2 пакетче бакпулвер
50 г белени бадеми
1 ванилия


Загрейте фурната на 160 градуса.
Разбийте яйцата заедно със захарта, добавете млякото и настърганата кора от лимон. Добавете стопеното, охладено масло, нарязаните на ситно бадеми, ванилията и бакпулвера, объркан в чаша брашно. Разбийте всичко до хомогенна смес. 
Във форма за мъфини поставете хартиени кошнички и разпределете сместа равномерно във всяка една кошничка. 


Печете кексчетата около 25 минути до готовност. Охладете ги и ги поднесете. По желание можете да ги поръсите с пудра захар.



Да ви е сладко!


Мобилното приложение може да бъде свалено от 
Google Play Store и App Store.


Още за многобройните функции на „умното“ пазаруване може да откриете тук: https://www.youtube.com/watch?v=n1-exdBUJVs


1 коментар:

  1. Много красиви лимонени кексчета Ани.Ще ги изпробвам, прекрасно изглеждат, а ние у дома сме любители на лимоновия аромат.
    Поздрави !

    ОтговорИзтриване