Предлагам ви една изключително вкусна разядка от авокадо и сварени яйца. Подходяща е особено за периода след Великден, когато у дома се оказваме с много сварени, боядисани яйца, които трябва да бъдат оползотворени.
NB. Не прекалявайте с количеството, тъй като не е много диетична.
Подходяща е за лек обяд.
Можете да поднесете разядката върху тост или в лодка от авокадо. Аранжирайте по ваше желание.
1 бр. меко авокадо
2 твърдо сварени яйца
1 стрък пресен чесън
1 с.л. заквасена сметана
1/2 ч.л. Дижонска горчица
1 с.л. лимонов сок
1 с.л. зехтин
черен пипер
сол
Обелете яйцата и авокадото и ги нарежете на кубчета. Нарежете на ситно стръка пресен чесън, добавете заквасената сметана, горчицата и лимоновия сок. На финала овкусете с черен пипер, зехтин и сол. Разбъркайте добре и охладете преди поднасяне.
Ани,
ОтговорИзтриванечудесна разядка, особено след Великден остават толкова много яйца точно за нея.Много красиво и много вкусно.
Поздрави !
Още утре ще си приготвя това!
ОтговорИзтриване