неделя, 25 юни 2017 г.

Лесна, солена торта

    Обичам бързи ястия от този тип. Лесна солена торта, без палачинки, която подлежи на много модификации. Можете да й добавите шунка, сотиран спанак, още сирена, каквото обичате. Моята е с гъби, тиквички и печени чушки. Лятно, леко и много вкусно. Заповядайте:


Необходими продукти:

1/2 глава лук
250 г гъби
3 тиквички
3 печени червени чушки
250 г крема сирене
6 яйца
100 мл заквасена сметана
2 стръка пресен чесън
шепа пресен босилек
300 г кашкавал
30 мл. зехтин
черен пипер и сол


Нарежете на ситно лука и чесъна. Измийте и нарежете гъбите на филийки. Сотирайте ги в зехтин в тигана до готовност.  
Покрийте тава с хартия за печене. Нарежете тиквичките на кръгчета и ги подредете в тавата. Печете на силно загрята фурна, докато омекнат и добият лек загар. 
В купа разбийте крема сиренето, заедно с яйцата и заквасената сметана. Добавете нарязан на ситно босилек, черен пипер и сол. Нарежете чушките на ивички и добавете сотираните гъби с лук и чесън. Накрая добавете печените тиквички и настъргания кашкавал. Разбъркайте всичко много добре.
Сместа се сипва във форма със свалящо се дъно, предварително покрита с хартия за печене. Хартията се намазва с малко масло.
Изсипете сместа и печете ястието на загрята на 180 градуса фурна 1 час. Леко се охлажда преди поднасяне.

Да ви е сладко!

Адаптирано от: Бон Апети

2 коментара:

  1. Ох,ох.....!Прекрасно предложение за тези летни жеги!Прегръдки,Ани!

    ОтговорИзтриване
  2. Ани,
    чудесна солена торта се е получила.И аз през лятото обичам бързите и леки ястия.Великолепно изглежда.
    Поздрави !

    ОтговорИзтриване