Зехтинът широко се използва в Италианската кухня и в сладки печива. Придава деликатна нотка и апетитност на сладкишите, също така и не позволява да изсъхнат, а да останат леко по-влажни като текстура. Кайсиите придават приятна свежест и киселинност на финала.
Поднесете Кайсиевия пай с крема сирене и мед и ви обещавам, че няма да можете да му устоите със сутрешното или следобедно кафе.
продукти:
170 г пудра захар
кората от един лимон
230 мл. прясно мляко
100 мл. зехтин
1 капачка коняк
ванилова есенция
2 яйца
1 ч.ч. бяло брашно
1 ч.ч. брашно от лимец
1 ч.л. бакпулвер
500 г пресни кайсии
1 с.л. кристална захар за поръсване
за поднасяне:
пудра захар
крема сирене
мед
Загрейте фурната на 180 градуса.
Сложете пудрата захар, лимоновата кора и прясното мляко в малка касерола на слаб огън на котлона. Млякото не бива да завира. Разбъркайте до пълно стопяване на захарта. Отстранете от котлона и добавете зехтина, коняка и ваниловата есенция. Охладете сместа.
Добавете леко разбитите яйца и брашното с разбъркан бакпулвер в него. Разбъркайте сместа с миксер до хомогенност.
Покрийте тава с размери 20:30 см. с хартия за печене и изсипете сместа. Нарежете кайсиите на половинки и след това на четвъртинки и ги подредете отгоре. Поръсете кайсиите с кристална захар и печете пая 30-35 минути до готовност, докато клечка, забодена в пая излезе суха.
Охладете и поднесете с купичка крема сирене и мед.
Адаптирано от: https://silviascucina.net
Ани,
ОтговорИзтриванечудесно изглежда сладкиша.Записвам си рецептата за проба.Може би ще стане и с праскови или с нектарини.
Поздрави !
Ще стане разбира се, Ели, много е ароматен и вкусен.
Изтриване
ОтговорИзтриванеHey there just wanted to give you a quick heads up and let you know a few of the images aren't loading properly. I'm not sure why but I think its a linking issue. I've tried it in two different internet browsers and both show the same outcome. craigslist boise
Appreciate the recommendation. Let me try it out. all of craigslist
ОтговорИзтриванеБрашното от лимец може ли да се замести с нещо?
ОтговорИзтриванеДа, с пълнозърнесто брашно.
Изтриване