Търсене в този блог

понеделник, 9 октомври 2017 г.

Лесен Тиквен чийзкейк без печене

    Божествен чийзкейк, събрал в себе си всички аромати на есента - любимата тиква, портокал, канела и лешници. Топящ се в устата, запомнящ се вкус, а най-хубавото е, че не се пече!


Продукти за основата (22 см):

2 пакета бишкоти Саворяди
100 г печени лешници
100 г стопено масло
1 ч.л. канела

Продукти за крема:

525 г крема сирене Philadelphia (3 опаковки)
100 г захар
450 г тиквено пюре (вижте по-долу как се приготвя)
1 ванилия
кората от половин портокал
200 мл. студена сладкарска сметана

канела за поръсване
портокалова кора


Тиквеното пюре:
Измийте тиквените парчета и ги поставете в тенджера с вода, колкото да ги покрие, заедно с 1/2 ч.ч. захар. Кипнете и варете тиквата до омекване. Извадете я от водата и отцедете. Намачкайте фино на пюре с вилица. 

Основата:

Смелете лешниците в блендера. Добавете бишкотите и ги блендирайте. След това добавете стопеното масло и канелата. Блендирайте до хомогенност. 
Поставете ринга в тортена чиния и изсипете трохите. Заравнете и леко притиснете с ръка. Приберете в хладилника, докато приготвите крема.


Крема:
В купа разбийте крема сиренето, заедно със захарта. Добавете тиквеното пюре, ванилията и настърганата портокалова кора. Измийте бъркалките на миксера. Подсушете ги добре. Разбийте сладкарската сметана в отделна купа на меки връхчета и я добавете в крема. Разбийте с миксер крема до хомогенност. 

Изсипете крема върху основата и внимателно го заравнете. Охладете няколко часа в хладилник и внимателно прокарайте нож по ръба, за да отстраните ринга. Поръсете с канела през фина цедка и настържете небрежно портокалова кора за украса.


Да ви е сладко!



12 коментара:

  1. Здравейте, много изкушаващо. Имам въпрос, каква е големината на ринга , който използвате. Благодаря!

    ОтговорИзтриване
  2. Ани,
    любими есенни аромати, вкусно и много красиво.
    Поздрави и лека седмица !

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Както винаги си много мила Ели. Благодаря ти!

      Изтриване
  3. Разгледах блога ви - уникални рецепти и снимки!Бих искала да ви поканя да следите и моя блог, за мен ще е чест!
    https://vanillacacao.blogspot.bg/

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Благодаря ви Ани. Вече съм редовен читател на вашия блог.

      Изтриване
  4. Здравейте,
    Дали мога да приготвя тортата използвайки орехи вместо лешници и лимон вместо портокал? Ще се надявам на мнение. Благодаря!

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Разбира се, че можете да я приготвите. Но имайте предвид, че ароматът на портокал си подхожда по-добре с тиквата.

      Изтриване
    2. Здравейте отново,
      приготвих го десерта снощи. Сега го опитвам и наистина е много леко кремчето. Нищо, че е с лимон, аз не обичам портокал и всякаквите му разновидности в десерти.
      Само една забележка - Според мен бишкотите за блата трябва да са повече, примерно 3 пакета. При мен лично дойдоха малко и стана доста тънък блат.

      Изтриване
    3. Здравейте. А какъв размер форма ползвахте? Моята е 22 см и както виждате на снимката даже е малко по-плътен блата, от колкото бих искала аз. :)

      Изтриване