Търсене в този блог

четвъртък, 15 март 2018 г.

Пилешки рулца с плънка от Моцарела и сушени домати във фолио

    Преди време бях публикувала рецепта за яйца със спанак, печени във фолио и читатели ми писаха, че изпитват притеснения да готвят храна във фолио, заради алуминия. Напоследък  все по-често се говори за необходимостта да се ползва алуминиево фолио за печене, без то да влиза в контакт с храната. Затова нямам търпение да ви споделя за най-новия, иновативен продукт на Fino- хартия за печене и алуминиево фолио 2 в 1. Храната е в досег с хартия за печене, а фолиото задържа топлината и съкращава времето за готвене. 
   Лично аз останах много впечатлена. Първо от здравината му, второ от факта, че е доста пластично и лесно се затваря на пакетче и не на последно място, че спокойно поднесох храната в него и режех месото с нож, без фолиото отдолу да се накъса и да стане на хармоника, както се случваше преди с фолиото. 
     Рецептата, с която го изпробвах е бърза, лесна и вкусна. Приготвих пилешки рулца с плънка от Моцарела, сушени домати и босилек върху канапе от тиквички и чери домати. 



Продукти:

3 бр. пилешки гърди
250 г сирене Моцарела
3 скилидки чесън
150 г сушени домати
връзка пресен босилек
30 мл. зехтин
черен пипер
сол
1 ч.л. сух риган

2 бр. тиквички
150 г чери домати

хартия за печене и алуминиево фолио 2 в 1 Fino
клечки за зъби за прихващане


Загрейте фурната на 200 градуса.
Подгответе си продуктите. Нарежете тиквичките и чери доматите на кръгчета. Поръсете ги със сол и полейте със струя зехтин. Леко подсушете с кухненска хартия.
Разрежете пилешките гърди хоризонтално на две тънки филета.
Поръсете със ситно нарязана скилидка чесън, сложете отгоре две листа свеж босилек, парченца сушени домати и няколко резена сирене Моцарела. Завийте от към тънкия край на стегнато руло и забодете с две клечки за зъби.
Изрежете правоъгълно парче от фолиото за печене на Fino. Сложете го в голяма тава и разпределете по средата му тиквичките и чери доматите. Поставете отгоре пилешкото руло. Поръсете с черен пипер, сол, риган и полейте със струя зехтин. 


Прехлупете горния и долния край, направете ръб и след това затворете и страничните краища на пакетчето.


По същия начин пригответе и останалите филета и ги затворете в пакетчета.


Печете двадесет минути до готовност. Поднесете топло и не забравяйте да извадите клечките.


Да ви е сладко!

2 коментара:

  1. Ани,
    това фолио беше представено от Йоли, но аз все още не съм го купувала и използвала.Надявам се,че е по - практично от обикновеното фолио, а рецептата е много свежа и красива.
    Поздрави !

    ОтговорИзтриване
  2. Ани, преди време пробвах тези филенца и резултатът беше мммм, вкусно :)
    Денс ще я повторя,
    Благодаря за чудесните рецепти и съвети

    ОтговорИзтриване