Търсене в този блог

събота, 27 октомври 2018 г.

Гювече с патладжан и сирене

   Понякога, когато няма нищо за хапване се сещам за гювечета. Бързи, вкусни и изпразни хладилник.
   Рецептата, която днес ви предлагам е изключително добра! Гювечета с патладжан, чушки, сирене и яйце. Страхотна комбинация! Засищащо ястие, което всеки български дом обичa, и което не би било същото без сиренето. Знаете моите препочитания към чистите продукти с ясен произход. Краве сиренето с марка BILLA е произведено от 100% краве мляко, по БДС и минава множество слепи тестове за качество. Затова го харесвам! Докато приготвях тази лесна и вкусна рецепта и рязах краве сиренето, децата го нападнаха и едвам успях да го спася за снимките! Същото се случи и на дегустациите в BILLA*. :)



Продукти за 3 бр.:

2 бр. патладжан
1 глава лук
1 бр. домат
2 бр. червени чушки
2 бр. зелени чушки
300 г краве сирене Billa Brand
50 мл. зехтин
връзка пресен магданоз
5 бр. яйца
черен пипер
1/2 ч.л. червен пипер
сол

Загрейте фурната на 220 градуса.


Надупчете патладжаните с вилица от всички страни. Поставете ги върху хартия за печене. Поръсете със сол и полейте със струя зехтин. Печете патладжаните 30 минути до омекване.

Обелете лука и го разрежете на две половини, след това го нарежете на тънки полумесеци.
Сложете лука в тенджера. Нарежете чушките на тънки полумесеци и ги добавете при лука. Полейте със струя зехтин и добавете 1 ч.ч. вода. Задушете лука и чушките до омекване.

Разрежете патладжаните по средата и изгребете вътрешността. Добавете я при чушките и лука. Чукнете две яйца и разбъркайте всичко добре. Поръсете с нарязан магданоз.


Пригответе купичките. Поставете на дъното резенчета домат. Отгоре поставете по две филийки краве сирене. Разпределете сместа от чушки и патлажани върху сиренето. Полейте със струя зехтин.

Печете гювечетата под затворен капак около 20 минути. След това ги отворете и чукнете по едно яйце върху всяко гювече, като внимавате да не спукате жълтъка. Поръсете с червен пипер, черен пипер и сол. Печете още 5 минути, докато яйцето се запече.
Поднесете топло, поръсено с малко магданоз.


Да ви е сладко!

* Можете да посетите някоя от дегустациите на продукти с марка BILLA във всеки магазин BILLA в страната - всеки петък от 17.00ч. до 19.00ч. и всяка събота от 11.00ч. до 13.00ч.


1 коментар:

  1. Ани,
    това традиционно гювече в есенен вариант е чудесна алтернатива на бърз обяд или вечеря.Чудесна комбинация от вкусни и полезни зеленчуци със сирене и яйце.Изглежда страхотно.
    Поздрави и успешна нова седмица !

    ОтговорИзтриване