Поднасям ви едни много апетитни сладко-солени хапки от пълнени фурми с бекон, Пармезан и орехи. Чудесно мезе за чаша вино или идея за кетъринг хапки.
Продукти:
20 бр. големи фурми, без костилки
1/2 ч.ч. счукани орехи
50 г Пармезан
6 слайса бекон
шепа листенца мащерка
20 мл. зехтин
1 с.л. мед
Загрейте фурната на 200 градуса.
Смесете в купа счуканите орехи и настъргания Пармезан. Нарежете на кубчета бекона и го запържете в тиган, докато стане хрупкав. Добавете го при орехите и Пармезана. Разбъркайте добре и поръсете с листенца мащерка.
Напълнете фурмите и ги поставете в тавичка. Полейте със струйка зехтин и печете пълнените фурми за 15 минути.
Преди поднасяне поръсете с мащерка и полейте с лъжица мед за разкош.
Да ви е сладко с чаша вино!
Сигурно е интересен вкуса!
ОтговорИзтриване