Търсене в този блог

понеделник, 26 ноември 2018 г.

Бързи и лесни овесени бисквитки

    Запретнете ръкави и забъркайте за минути тези разкошни, хрупкави и много вкусни овесени бисквитки. Страхотни са! Приготвят се толкова лесно. Всичко се разбърква в една купа и се пекат. Децата много ги харесаха и дори Аида си занесе в училище за следобедна закуска. Ухаят на канела и масло.


Продукти за 12 бр. големи сладки:

90 г стопено масло
1/2 ч.ч. кафява захар
1 ч.ч. фини овесени ядки
3 с.л. мед
1/2 ч.ч. кокос
1/2 ч.ч.сушени, червени боровинки
1/2 ч.ч. стафиди
1 яйце
1 и 1/2 ч.ч. брашно
1 ч.л. бакпулвер
1/2 ч.л. канела
щипка сол

Загрейте фурната на 160 градуса.


Стопете маслото и го разбъркайте в купа, заедно с кафявата захар. Добавете овесените ядки, меда и кокоса и разбъркайте отново. Сложете червените боровинки и стафидите, след това чукнете едно яйце. Добавете брашното, заедно с бакпулвера, канелата и солта и разбъркайте всичко заедно.


Покрийте тава с хартия за печене.
Загребете с лъжица за сладолед от сместа, заравнете и оформете бисквитата върху хартията за печене. Можете да ползвате и супена лъжица. Заравнете с потупване с ръка.
По същия начин пригответе и останалите сладки. Печете бисквитките на загрята фурна за 25 минути, докато добият златист загар. 


Охладете върху решетка.


Да ви е сладко!

16 коментара:

  1. Здравейте, Ани! Реших да изпробвам рецептата, спазвах абсолютно точно продуктите, но не ми се получи еднородна смес за бисквити, много е суха...какво да направя...

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Здравейте Стефи. Сложихте ли едно яйце и стопено масло? Не е възможно да ви се получи суха смес.

      Изтриване
    2. Да, 90 гр. масло, 1 яйце...
      Добавих още 1 яйце и още малко масло и се получи...

      Изтриване
  2. Направих ги, страхотни!Много благодаря за рецептата,направих малка промяна като замених кокоса с ситно смлени орехи �� Ангелина

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Много се радвам Ангелина :)) Да ви е сладко! Наистина са чудесни бисквитките.

      Изтриване
  3. И аз ги направих снощи, мнооого вкусни станаха!Но и моята смес се получи много суха, добавих яйце и масло!Довечера втора доза!Поздрави:Светлана!��

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Отново си прегледах рецептата. Нямам грешка никъде. Може би зависи колко голяма чаша ползвате. Моята е 130 г

      Изтриване
  4. Моите станаха много твърди, възможно ли е за това, че добавих второ яйце?

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Възможно е. Рецептата е с едно яйце. Или по-скоро сте ги пекли повечко. Вадят се леко по-меки и като изстинат се втвърдяват.

      Изтриване
  5. Здравейте,върху хартията слагате ли нещо,има ли вероятност да залепнат за нея..

    ОтговорИзтриване
  6. Като семки бих си ги похапвала, една след друга, една след друга...

    ОтговорИзтриване
  7. Аз замених бялото брашно с лимецово, маслото с кокосово масло, а кафявата захар с кокосова като спазвах същите пропорции. Нямах стафиди и сложих повече червени боровинки. Станаха леко сухи и чукнах още едно яйце. Божествено вкусни! Благодаря за рецептата!

    ОтговорИзтриване
  8. Супер много ми допаднаха! Аз също замених част от брашното с лимец и ядково брашно и намалих сладостта. Чудесни са! ...Това не е много добре:))))

    ОтговорИзтриване