Запретнете ръкави и забъркайте за минути тези разкошни, хрупкави и много вкусни овесени бисквитки. Страхотни са! Приготвят се толкова лесно. Всичко се разбърква в една купа и се пекат. Децата много ги харесаха и дори Аида си занесе в училище за следобедна закуска. Ухаят на канела и масло.
Продукти за 12 бр. големи сладки:
90 г стопено масло
1/2 ч.ч. кафява захар
1 ч.ч. фини овесени ядки
3 с.л. мед
1/2 ч.ч. кокос
1/2 ч.ч.сушени, червени боровинки
1/2 ч.ч. стафиди
1 яйце
1 и 1/2 ч.ч. брашно
1 ч.л. бакпулвер
1/2 ч.л. канела
щипка сол
Загрейте фурната на 160 градуса.
Стопете маслото и го разбъркайте в купа, заедно с кафявата захар. Добавете овесените ядки, меда и кокоса и разбъркайте отново. Сложете червените боровинки и стафидите, след това чукнете едно яйце. Добавете брашното, заедно с бакпулвера, канелата и солта и разбъркайте всичко заедно.
Покрийте тава с хартия за печене.
Загребете с лъжица за сладолед от сместа, заравнете и оформете бисквитата върху хартията за печене. Можете да ползвате и супена лъжица. Заравнете с потупване с ръка.
По същия начин пригответе и останалите сладки. Печете бисквитките на загрята фурна за 25 минути, докато добият златист загар.
Охладете върху решетка.
Да ви е сладко!
Здравейте, Ани! Реших да изпробвам рецептата, спазвах абсолютно точно продуктите, но не ми се получи еднородна смес за бисквити, много е суха...какво да направя...
ОтговорИзтриванеЗдравейте Стефи. Сложихте ли едно яйце и стопено масло? Не е възможно да ви се получи суха смес.
ИзтриванеДа, 90 гр. масло, 1 яйце...
ИзтриванеДобавих още 1 яйце и още малко масло и се получи...
Направих ги, страхотни!Много благодаря за рецептата,направих малка промяна като замених кокоса с ситно смлени орехи �� Ангелина
ОтговорИзтриванеМного се радвам Ангелина :)) Да ви е сладко! Наистина са чудесни бисквитките.
ИзтриванеИ аз ги направих снощи, мнооого вкусни станаха!Но и моята смес се получи много суха, добавих яйце и масло!Довечера втора доза!Поздрави:Светлана!��
ОтговорИзтриванеОтново си прегледах рецептата. Нямам грешка никъде. Може би зависи колко голяма чаша ползвате. Моята е 130 г
ИзтриванеМоите станаха много твърди, възможно ли е за това, че добавих второ яйце?
ОтговорИзтриванеВъзможно е. Рецептата е с едно яйце. Или по-скоро сте ги пекли повечко. Вадят се леко по-меки и като изстинат се втвърдяват.
ИзтриванеЗдравейте,върху хартията слагате ли нещо,има ли вероятност да залепнат за нея..
ОтговорИзтриванеНе , не залепват не се тревожете.
ИзтриванеКато семки бих си ги похапвала, една след друга, една след друга...
ОтговорИзтриванеАз замених бялото брашно с лимецово, маслото с кокосово масло, а кафявата захар с кокосова като спазвах същите пропорции. Нямах стафиди и сложих повече червени боровинки. Станаха леко сухи и чукнах още едно яйце. Божествено вкусни! Благодаря за рецептата!
ОтговорИзтриванеЗвучи супер здравословно! Поздравления за идеята.
ИзтриванеБлагодаря Ани :)
ИзтриванеСупер много ми допаднаха! Аз също замених част от брашното с лимец и ядково брашно и намалих сладостта. Чудесни са! ...Това не е много добре:))))
ОтговорИзтриване