Търсене в този блог

събота, 5 октомври 2019 г.

Пилешки кюфтенца с праз лук

    Предлагам ви една бърза и лесна идея за вечеря - пилешки кюфтенца с праз лук. Предварително запържвам праз лука с малко зехтин и той придава чудесен и много интересен вкус на кюфтенцата. По желание можете да добавите и нарязан на ситно сушен домат. Смятам, че ще стане много вкусно. Като гарнитура направих боб с праз лук, който също се получи страхотен.


Продукти:

8 бр. пилешки гърди
3 стръка праз лук
1 скилидка чесън
30 мл. зехтин
1 ч.л. червен пипер
черен пипер
1 ч.л. сух риган
2 яйца
сол


Загрейте фурната на 200 градуса.

Нарежете праз лука на ситно и го задушете в малко зехтин. Охладете го.

С помощта на остър голям нож нарежете пилешките гърди на ситно, като за кайма. Сложете месото в купа. Добавете задушения праз лук, стиснете скилидка чесън, чукнете яйцата и сложете сухите подправки - черен, червен пипер, сух риган, сол.


Подгответе си тава и я покрийте с хартия за печене.

Навлажнете ръце и загребете от сместа. Оформете кюфтенца и ги сложете в тавата на разстояние едно от друго. Полейте със струя зехтин.


Печете кюфтенцата с праз лук около 20-25 минути до готовност.

                     

                     

Да ви е сладко!


6 коментара:

  1. Здравейте, Ани,
    Наистина ли сте използвали 8 броя пилешки гърди или е грешка? Струват ми се страшно много - това не е ли около 2 кг. месо?
    Иначе рецептите ви са страшно точни :-) Правила съм много торти от блога Ви и винаги са описани перфектно :-)
    Поздрави!

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Здравейте Даниела, не не е грешка. 8 единични пилешки гърди, не пеперуди. Наситних ги като за кайма. Все пак сме 4-членно семейство :)

      Изтриване
  2. Очаквах да са по-зачервени, изглеждат, като сурови - бели са. Може би, ако се пръжнат ще са по апетитни. Разбирам, че така са по-полезни, ама те пилета сега ги тъпчат яко с хормони.

    ОтговорИзтриване
  3. Станаха чудесни!И дъщеря ми, и съпругът ми останаха очаровани!Може ли да Ви помоля за рецептата за гарнитурата боб с праз?

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Здравейте, бобът с праз приготвям с готово сварен боб от буркан за нула време. Запържвам в зехтин праз лук на ситно, две скилидки чесън и добавям червен пипер, черен пипер, сол, малко чубрица и малко джоджен.След това добавям боба и разбърквам. За 10 минутки да покъкри и е готов :)

      Изтриване