Тези бисквитки съм ги правила толкова пъти и никога не успявам да ги снимам. Изчезват за минути, защото водят до пристрастяване. Една от любимите ми комбинации портокал и шоколад :)
3 и 1/2 ч.ч. брашно (420 г)
1 ч.л. бакпулвер
1/2 ч.л. сода
1/4 ч.л. сол
1 ч.ч. кафява захар (180 г.)
1 ч.ч. бяла захар (180 г)
200 г меко масло
2 големи яйца
ванилен екстракт
1 и 1/2 ч.л. портокалова кора (1 голям портокал)
1 с.л. портокалов сок
150 г натурален шоколад
В друга купа разбийте на крем мекото масло и двата вида захар. Едно по едно добавете яйцата и разбърквайте. След това овкусете с ванилен екстракт, портокалова кора и сок. Добавете на части брашнената смес и разбърквайте с миксер. На финала нарежете на малки парченца шоколада и разбъркайте с лъжица в сместа. Приберете я за 30 минути в хладилника.
Загрейте фурната на 180 градуса.
Покрийте тава с хартия за печене.
Оформете малки топчета от сместа и ги подредете на разстояние едно от друго. Притиснете ги леко с ръка или с дъното на чаша.
Да ви е сладко!
Можете да ги съхранявате в затворена кутия около седмица.
Разкошни са, и моите изчезнаха за минути ☺
ОтговорИзтриванеМного ме зарадвахте. Адски пристрастяващи са тези бисквитки. :)
ИзтриванеЗдравей, Ани!
ОтговорИзтриванеБисквитките наистина са разкошни! Направих ги и още на следващия ден станаха доста корави и трудни за отхапване. Съхранявах ги по твоите указания. Какво би причинило тази твърдост?
Благодаря предварително,
Мира :)
Здравейте Мира, радвам се, че бисквитките са ви харесали. Опитайте в кутията да сложите парче ябълка. Тя ще ги задържи мекички.
Изтриване