Търсене в този блог

четвъртък, 27 февруари 2020 г.

Хлебен пудинг с банан и карамел

    Представям ви един много интересен десерт - хлебен пудинг с банан и карамел. Приготвих пържени филийки (така нареченото джиджи папа:)) Намазах ги с карамел, отгоре подредих бананови кръгчета и залях с яйчено-сметанова заливка с дъх на портокал и ванилия. Пекох на водна баня и за финален щрих покрих с шоколадови стърготини. Лесен и много вкусен десерт. 
Прясно изпечени франзели, на всеки 30 минути, винаги можете да откриете в BILLA  пекарна. Франзелите са с хрупкава коричка отвън и меки отвътре. Идеални за десерта. 


Продукти:

1 франзела BILLA  пекарна.
2 яйца
200 мл. прясно мляко
50 г масло

1/2 консерва карамелено мляко
2 банана

продукти за заливката:

2 яйца
2 с.л. пудра захар
200 мл. прясно мляко
200 мл. сладкарска сметана
есенция ванилия
кората от 1 портокал

1 натурален шоколад


Нарежете франзелата на филийки. Пригответе си две дълбоки чинии, едната с разбити две яйца, а другата с прясно мляко.


Загрейте тиган с малко масло. Потопете филийките в прясното мляко и след това от двете страни в яйцето. Сложете ги в тигана и ги печете по 1-2 минути от страна, докато станат тъмно златисти. По същия начин изпечете и останалите филийки. 


Загрейте фурната на 180 градуса.

Подредете пържените филийки плътно на дъното на форма със свалящ се ринг. Намажете ги с карамеленото мляко. Отгоре подредете резенчета банан.


В купа разбийте две яйца с две супени лъжици пудра захар. Добавете прясното мляко и сладкарската сметана. На финала овкусете с ванилена есенция и портокалова кора.Разбъркайте добре и залейте десерта със сместа. 


Опаковайте дъното и стените на съда с фолио. Вземете една дълбока тава и поставете формата за печене в нея. Поставете я във фурната и след това налейте в тавата вода, до средата на съда. Печете пудинга около 30-35 минути, докато стегне.

Извадете от тавата с вода, отцедете внимателно съда и поставете върху решетка, за да изстине напълно. След това приберете в хладилник за час-два и поднесете.



Да ви е сладко!





Няма коментари:

Публикуване на коментар