Обичате ли ягоди? За мен та са любим, летен плод. Винаги търся и избирам българските, малки ягоди, пред вносните големи такива. Ароматът им е несравним, а вложени в сладкиш го правят напълно неустоим. Тази ягодова, чийз торта е истинско удоволствие за небцето. Хрупкав, бисквитен блат и нежен, ягодов крем, подсилен с аромата на най-новия, Baileys Strawberry and cream. Вълшебна, лятна комбинация. Тортата не се пече и се приготвя за минути.
продукти за основата:
2 пакета чаени бисквити с масло
125 г масло
продукти за крема:
250 г пресни ягоди
220 г крема сирене
1 ч.ч. захар
250 г сирене Маскарпоне
1 ч.ч. студена, сладкарска сметана
ванилен екстракт
30 мл. Baileys Strawberry and cream (ягода и сметана)
ягоди за украса
100 мл. сладкарска сметана за украса
Измийте и пасирайте ягодите на пюре. Прецедете го през цедка, за да махнете малките семки. Оставете настрана.
Стопете маслото. В блендер смелете бисквитите и добавете стопеното масло. Пасирайте докато получите бисквитени трохи.
Покрийте форма за печене със свалящ се ринг с хартия и изсипете сместа. Заравнете, като внимавате да не натъпквате прекалено много. Приберете в хладилник, докато приготвите крема.
В купа разбийте крема сиренето със захарта. Добавете Маскарпонето и ванилията и внимателно разбъркайте.
В друга купа разбийте сметаната на сняг и я добавете. Накрая сложете ягодовото пюре и Бейлиса и разбъркайте всичко до хомогенност.
Покрийте бисквитената основа с крема и заравнете. Охладете в хладилник през нощта. На другия ден декорирайте с разбита сметана и ягоди.
Да ви е сладко!
Още много вкусни рецепти можете да откриете в моята първа, кулинарна книга "Вкуснотека с Ани Шакарян". Книгата можете да откриете в книжарниците в цялата страна. :)
Чудесна е, като всичките ти торти!
ОтговорИзтриванеАни,ако пропусна алкохола ще се отрази ли на вкусовите качества и с какво бих могла да го заместя?
ОтговорИзтриванеНе, просто ще има повече вкус на ягоди.
ОтговорИзтриванеБлагодаря!
ОтговорИзтриване