четвъртък, 11 юни 2020 г.

Лятна, ягодова, чийз торта с Бейлис

    Обичате ли ягоди? За мен та са любим, летен плод. Винаги търся и избирам българските, малки ягоди, пред вносните големи такива. Ароматът им е несравним, а вложени в сладкиш го правят напълно неустоим. Тази ягодова, чийз торта е истинско удоволствие за небцето. Хрупкав, бисквитен блат и нежен, ягодов крем, подсилен с аромата на най-новия, Baileys Strawberry and cream. Вълшебна, лятна комбинация. Тортата не се пече и се приготвя за минути. 



продукти за основата:

2 пакета чаени бисквити с масло
125 г масло

продукти за крема:

250 г пресни ягоди
220 г крема сирене
1 ч.ч. захар
250 г сирене Маскарпоне
1 ч.ч. студена, сладкарска сметана
ванилен екстракт
30 мл. Baileys Strawberry and cream (ягода и сметана)

ягоди за украса
100 мл. сладкарска сметана за украса


Измийте и пасирайте ягодите на пюре. Прецедете го през цедка, за да махнете малките семки. Оставете настрана.

Стопете маслото. В блендер смелете бисквитите и добавете стопеното масло. Пасирайте докато получите бисквитени трохи.  


Покрийте форма за печене със свалящ се ринг с хартия и изсипете сместа. Заравнете, като внимавате да не натъпквате прекалено много. Приберете в хладилник, докато приготвите крема.


В купа разбийте крема сиренето със захарта. Добавете Маскарпонето и ванилията и внимателно разбъркайте. 
В друга купа разбийте сметаната на сняг и я добавете. Накрая сложете ягодовото пюре и Бейлиса и разбъркайте всичко до хомогенност. 


Покрийте бисквитената основа с крема и заравнете. Охладете в хладилник през нощта. На другия ден декорирайте с разбита сметана и ягоди.


Да ви е сладко!




1 коментар: