сряда, 21 октомври 2020 г.

Бисквитки с шоколад и бадеми

              Толкова съжалявам, че не можете да усетите аромата им...наистина това са едни от най-неустоимо вкусните бисквитки, които съм правила. Ухаят на шоколад, бадеми и масло. Човек не може да се спре, особено, когато излязат топлички от фурната. А у дома ухае на есенен уют. :)
             За първи път откривам шоколадови капки и веднага се възползвах да направя бисквитки с шоколад. При всяка хапка се усеща вкусът му, а бадемите придават чудесна хрупкавост. Невероятни са!
     
                    

Продукти за 32 бр. бисквитки:


125 г меко масло
3/4 ч.ч. бяла захар
3/4 ч.ч. кафява захар
ванилена есенция
2 ч.ч. брашно
1/4 ч.ч. смлени, белени бадеми (30 г.)
1 ч.л. бакпулвер
1/4 ч.л. сол
2 големи яйца
200 г шоколадови капки (дропс)


Загрейте фурната на 200 градуса с горен и долен нагревател.

Разбийте с миксер мекото масло, заедно с двата вида захар и ванилената есенция. Добавете брашното с бакпулвера, солта и смлените бадеми. Разбийте всичко много добре. 

Едно по едно чукнете яйцата и разбъркайте. На финала добавете шоколадовия дропс и разбъркайте с лъжица. Приберете сместа в хладилник за 10 минути да стегне леко.


Покрийте тава с хартия за печене. С помощта на чаена лъжица оформете не големи сладки и ги поставете на разстояние едно от друго. 

Печете на загрята фурна 10 минути до леко порозовяване.

Извадете, оставете да починат 2-3 минутки и прехвърлете върху решетка, за да се охладят.

Можете да ги съхранявате в затворена кутия до седмица.

Да ви е сладко!

Още много вкусни рецепти можете да откриете в моята първа, кулинарна книга "Вкуснотека с Ани Шакарян". Книгата можете да откриете в книжарниците в цялата страна. :)


Последвайте ме и в Instagram на адрес: https://www.instagram.com/vkusnoteka_ani_shakaryan/. Тагвайте Вкуснотека, за да споделям вашите снимки в стори.




Няма коментари:

Публикуване на коментар