Продукти за 32 бр. бисквитки:
125 г меко масло
3/4 ч.ч. бяла захар
3/4 ч.ч. кафява захар
ванилена есенция
2 ч.ч. брашно
1/4 ч.ч. смлени, белени бадеми (30 г.)
1 ч.л. бакпулвер
1/4 ч.л. сол
2 големи яйца
200 г шоколадови капки (дропс)
Загрейте фурната на 200 градуса с горен и долен нагревател.
Разбийте с миксер мекото масло, заедно с двата вида захар и ванилената есенция. Добавете брашното с бакпулвера, солта и смлените бадеми. Разбийте всичко много добре.
Едно по едно чукнете яйцата и разбъркайте. На финала добавете шоколадовия дропс и разбъркайте с лъжица. Приберете сместа в хладилник за 10 минути да стегне леко.
Покрийте тава с хартия за печене. С помощта на чаена лъжица оформете не големи сладки и ги поставете на разстояние едно от друго.
Печете на загрята фурна 10 минути до леко порозовяване.
Извадете, оставете да починат 2-3 минутки и прехвърлете върху решетка, за да се охладят.
Можете да ги съхранявате в затворена кутия до седмица.
Да ви е сладко!
Още много вкусни рецепти можете да откриете в моята първа, кулинарна книга "Вкуснотека с Ани Шакарян". Книгата можете да откриете в книжарниците в цялата страна. :)
Последвайте ме и в Instagram на адрес: https://www.instagram.com/vkusnoteka_ani_shakaryan/. Тагвайте Вкуснотека, за да споделям вашите снимки в стори.
Няма коментари:
Публикуване на коментар