сряда, 28 октомври 2020 г.

Шоколадово брауни с тахан

    Ако и вие като мен сте фен на сусамовия тахан, няма как да подминете тази страхотна рецепта за Шоколадово брауни с тахан. Хрупкава коричка и нежна, топяща се в устата сърцевина, подобна на фъдж. Браунито не съдържа глутен, млечни продукти и ядки. В него няма никакво брашно. Ароматът, който се носи по време на печене е наистина неустоим, а всяка хапка е вълшебна!!


Продукти:

170 г натурален шоколад

3 с.л. кокосово масло

1 с.л. сусамов тахан

2 големи яйца

1/3 ч.ч. кафява захар

1/4 ч.ч. кокосова захар (може да се замени с кафява отново)

2 с.л. натурално какао

2 щипки сол

ванилена есенция


за тахановия топинг:

3 с.л. сусамов тахан

1 с.л. мед


Загрейте фурната на 200 градуса.

Стопете на котлона шоколада, кокосовото масло и 1с.л. тахан, до хомогенност. Охладете напълно.

В друга купа разбийте добре с миксер двете яйца, двата вида захар, солта и ванилената есенция. Прибавете шоколадовата смес и разбъркайте. След това сложете и какаото. 


Покрийте малка правоъгълна или квадратна тавичка с хартия за печене. Излейте шоколадовата смес и заравнете. 


В малка купичка разбъркайте сусамовия тахан и меда. Покапете на различни места върху шоколадовата смес. След това минете по дължина с дървен шиш и направете няколко вълнички.

Печете брауните 20 минути на силно загрята фурна.


Охладете напълно и нарежете на парчета.

Да ви е сладко!

Адаптирано от: https://thereislifeafterwheat.com/2018/02/chocolate-tahini-brownies-gluten-free-dairy-free-flourless/

Още много вкусни рецепти можете да откриете в моята първа, кулинарна книга "Вкуснотека с Ани Шакарян". Книгата можете да откриете в книжарниците в цялата страна. :)


Последвайте ме и в Instagram на адрес: https://www.instagram.com/vkusnoteka_ani_shakaryan/. Тагвайте Вкуснотека, за да споделям вашите снимки в стори.


8 коментара:

  1. Страхотно брауни!��Аз замених тахана с фъстъчено масло и се получи страхотна вкусотийка!Благодаря много за рецептата,Ани!

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Звучи супер. А не стана ли много сладко с фъстъчено масло, питам, за да знам?

      Изтриване
    2. Не,поне за нас беше супер😊Но задължително ще пробвам и с тахан и тогава ще мога да кажа,дали е било много сладко 😊😊😊

      Изтриване
  2. Здравейте, рецептата много ми хареса! Обичаме шоколад. Фурната ми загрява до 250С. На толкова ли го да печа?
    Поздрави!!

    ОтговорИзтриване
  3. Здравейте, а може ли да се използва обикновено краве масло вместо кокосово?

    ОтговорИзтриване