Търсене в този блог

петък, 23 октомври 2020 г.

Енчилади с пиле и заквасена сметана

    Обичам да експериментирам с бързи седмични ястия. Тортили обикновено ползвам, когато отиваме на пикник с децата, защото са много удобни и чисти за хапване сред природата. Когато, обаче, месото се маринова и запържи с пресни чушки, гъбки, лук и чесън, след това се навие и запече със заквасена сметана и сирене Гауда се получава едно страхотно ястие, което изключително много наподобява лазаня. За маринатата използвах новата подправка от изцяло естествени съставки на Vegeta Natur for chicken (за пиле), която съдържа само сушени зеленчуци, подправки и морска сол и не съдържа никакъв натриев глутамат и консерванти. Добавих само зехтин и оставих месото така да се овкуси за 30 минути, преди да го запържа в тиган. Подправката придаде много приятен аромат на цялото ястие. Свикнала съм този вид подправки да са много солени и обикновено съм пестелива с тях, но в този случай, когато опитах дори се наложи да добавя малко сол. Всички в къщи много харесаха вечерята и заявиха, че вкусът е почти като лазаня :)

 Продукти:

1 бр. пилешки гърди (пеперуда)

1 и 1/2 с.л. Vegeta Natur for Chicken (подправка за пиле)

1 скилидка чесън

1 глава лук

2 червени чушки

2 зелени чушки

5 бр. гъби

30 мл. зехтин

черен пипер

сол


6 бр. тортили

250 мл. заквасена сметана

150 г сирене Гауда 

магданоз за поръсване

Измийте и нарежете пилешките гърди на малки кубчета. Сложете ги в купа и поръсете с подправката. Стиснете скилидка чесън и полейте със струя зехтин. Оставете месото така да се маринова за 30 минути.

През това време нарежете лука на ситно чушките на тънки лентички и гъбите на филийки.

Задушете лука в малко зехтин и вода, до омекване. Извадете го в чиния. Запържете зеленчуците в малко зехтин до омекване и ги извадете при лука. След това запържете пилешките късчета до златисто и добавете зеленчуците. Разбъркайте и гответе 5-6 минутки заедно. Подправете с черен пипер и малко сол. 



Пригответе си една тортила на дъска. 

Загрейте фурната на 200 градуса.

Сложете обилно от плънката в едната част и завийте на руло. Поставете го в тавичка или йена. По същия начин навийте и останалите тортили с плънка. 

След като ги подредите намажете отгоре обилно със заквасена сметана и покрийте със сирене Гауда. 

Печете ястието около 15-20 минути.


Да ви е сладко! 

P.S. Всички варианти на подправки Vegeta Natur за риба, свинско, пиле, картофки, салата и бургери, можете да видите тук:  https://vegeta-bg.bgНа снимките е новият продукт от серията Natur, съдържащ изцяло естествени съставки (зеленчуци и морска сол) и създаден от същия производител на добре познатата ни стара, синя Vegeta Original.

Още много вкусни рецепти можете да откриете в моята първа, кулинарна книга "Вкуснотека с Ани Шакарян". Книгата можете да откриете в книжарниците в цялата страна. :)



Последвайте ме и в Instagram на адрес: https://www.instagram.com/vkusnoteka_ani_shakaryan/. Тагвайте Вкуснотека, за да споделям вашите снимки в стори.

3 коментара:

  1. Не съм очарована, с палачинки е по вкусно,наложи се да сложа течна сметана, за да е по сочно.

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Здравейте, съжалявам, че рецептата не ви е допаднала. Предполагам е въпрос на вкус.

      Изтриване