Нямам търпение да споделя с вас тази невероятна вкусотия - Руло с шамфъстък, малини и бял шоколад. Този десерт е толкова фин, изискан и изпълнен с аромат, същевременно никак не е труден за приготвяне. Всички съставки хармонират прекрасно, а всяка хапка е наслада за сетивата. Горещо ви го препоръчвам и нямам търпение да ми споделите резултата :)
Продукти за блата:
70 г белен шамфъстък + малко за декорация отгоре
4 големи яйца
130 г пудра захар
80 г брашно
1/2 ч.л. бакпулвер
щипка сол
1 ч.л. бадемов екстракт
300 г малини и ягоди
продукти за крема:
200 г бял шоколад
75 г меко масло
250 г крема сирене Филаделфия
130 г сладкарска сметана
1 ч.л. бадемов екстракт
За блата:
Загрейте фурната на 180 градуса. Покрийте голяма правоъгълна тава с хартия за печене.
Смелете 75 г от шамфъстъка, като внимавате да не избие мазнината му от прекалено пасиране. Само, колкото да се смели.
Отделете жълтъците от белтъците. Смесете жълтъците със захарта и разбийте до побеляване. Добавете смления шамфъстък. Почистете бъркалките на миксера и разбийте белтъците на сняг в другата купа. Добавете ги в сместа, като бъркате внимателно, така че да запазите въздуха в сместа. Добавете накрая брашното, бакпулвера, бадемовия екстракт и солта. Разбъркайте добре. Изсипете сместа в тавата за печене и печете около 15 минути, докато добие леко златист загар. Оставете 5 минути да почине.
Поръсете блата през цедка фино с пудра захар. Покрийте го с чиста кърпа и внимателно обърнете блата на плота. С помощта на кърпата започнете да завивате блата на руло, заедно с кърпата. Това се казва трениране на спондж блата.
По този начин то ще заеме формата на руло. Оставете го така да изстине за 5-6 минутки и го развийте. Внимателно отлепете хартията за печене.
За крема:
Пригответе крема като смесите маслото и крема сиренето и ги разбиете до гладкост. Добавете белия шоколад, след това разбитата сметана и бадемов екстракт и разбийте, докато получите пухкав крем.
Сглобяване на рулото:
Намажете блата с дебел пласт крем, като оставите 2 см отстрани покрай ръба.
Поръсете обилно с малини и нарязани ягоди.
Внимателно навийте рулото откъм късата страна. Ръбът трябва да остане отдолу. Прехвърлете рулото в плато, намажете го обилно с крем, поръсете със счукан шамфъстък и подредете малини или ягоди за разкош.
Охладете за няколко часа в хладилник, но преди поднасяне го извадете половин час по-рано, за да отпусне леко.
Да ви е сладко!
Източник: https://www.rachelphipps.com/2019/02/raspberry-pistachio-white-chocolate-roulade.html
Няма коментари:
Публикуване на коментар