При тази рецепта важи правилото, че простичките неща са най-вкусни. Фино шпиковано телешко в сос от червено вино. Ароматът, който се носи у дома е божествен и може да накара всеки да огладнее. Тайната на рецептата е качествено месо, качествено червено вино, много чесън и дафинов лист. Семпло, но толкова вкусно и крехко месо, готвено 3 часа на бавен огън. Топи се в устата.
Можете да го поднесете с гарнитура по избор - задушени пресни картофки, черен ориз, зеленчуци или просто свежа салата.
1,5 кг. телешка плешка
6 скилидки чесън
1-2 моркова
черен пипер
сол
2 ч.л. червен пипер
30 мл. зехтин
3 дафинови листа
200 мл. качествено червено вино
100 мл. вода
Нарежете месото и поднесете с гарнитура по избор.
Да ви е сладко!
Няма коментари:
Публикуване на коментар