Продукти:
200 г брашно
100 г студено масло
1 яйце
1 ч.л. сол
1 с.л. студена вода
продукти за плънката:
3 бр. големи чушки (жълта, оранжева и червена)
2 шепи пресен спанак
10 чери доматчета
100 г козе сирене
3 яйца
3 с.л. прясно мляко
черен пипер
сол
1 ч.л. прясна мащерка
30 мл. зехтин
Сложете в купа брашното. Нарежете на малки парченца студеното масло и го претрийте с ръце, докато получите маслени трохи. Добавете сол, едно яйце и 1 с.л. вода. Омесете меко тесто. Увийте го в прозрачно фолио и го приберете на студено в хладилника за 30 минути.
Нарежете трите цвята чушки на кубчета и ги запържете в тиган с малко зехтин, прясна мащерка, черен пипер и сол, до омекване. Извадете ги в купа. По същия начин задушете за минута-две и пресния спанак. Извадете и него. Сложете нарязани чери доматчета и леко ги запържете за няколко минути, докато омекнат. Прибавете и тях в купата и леко ги разбъркайте с останалите зеленчуци. Натрошете козе сирене и леко разбъркайте.
Загрейте фурната на 200 градуса.
Извадете тестото. Пригответе си кръгла форма за печене и леко я намаслете. Поръсете плота с малко брашно и го разточете на тънка, кръгла кора. С помощта на точилката прехлупете една трета от кората и внимателно вдигнете кръга, така че да го прехвърлите във формата за печене. Хубаво я нагласете по стените. Излишното отвън отрежете с нож.
Надупчете я с вилица.
Започнете да слагате плънката - спанак, чушки, чери домати, козе сирене и внимателно ги разнесете, така че да се разпределят равномерно.
В купа разбийте три яйца, прясно мляко, черен пипер, сол и залейте киша.
Печете киша до готовност около 30 минути.
Да ви е сладко!
Здравейте, киша стана страхотен, но не виждам основата на киша да трябва да се пече до златисто, както при киш Лорейн. Така ли е или просто е пропуск?
ОтговорИзтриванеЗдравейте, не не се пече предварително. Основата и плънката заедно.
Изтриване