Търсене в този блог

сряда, 24 май 2023 г.

Пролетна супа с лапад, спанак и левурда

Сгряваща душата пролетна супа със зеленийки. Ароматна, лека и изключително полезна. 


Продукти:

1 глава стар лук

2 скилидки чесън

2 моркова

15 листа пресен лапад

три шепи пресен спанак

връзка левурда (див чесън)

30 мл. зехтин

1 ч.л. джоджен

1/2 ч.л. девесил

1 ч.л. червен пипер

1 ч.л. сол

черен пипер

2 с.л. доматено пюре

500 мл. пилешки бульон

300 мл. вода

1/2 кафена чаша ориз


Нарежете на ситно лука и чесъна, заедно с моркова и ги задушете с малко зехтин и вода до омекване.

През това време измийте добре и отстранете дръжките на лапада, като сгънете листата на две и прекарате остър нож покрай жилата и дръжката, за да я отделите. Нарежете лапада на ситно. Измийте и нарежете спанака и левурдата. 


Добавете зелениите в тенджерата и ги запържете за кратко. Прибавете джоджена, девесила, червения пипер, сол, черен пипер и разбъркайте добре. Налейте пилешкия бульон и водата и кипнете супата. След това намалете котлона на бавен огън и прибавете половин кафена чашка, измит ориз. Оставете да покъкри, докато оризът набъбне. На финала сложете доматено пюре и разбъркайте.

Да ви е сладко!

Няма коментари:

Публикуване на коментар