Сгряваща душата пролетна супа със зеленийки. Ароматна, лека и изключително полезна.
Продукти:
1 глава стар лук
2 скилидки чесън
2 моркова
15 листа пресен лапад
три шепи пресен спанак
връзка левурда (див чесън)
30 мл. зехтин
1 ч.л. джоджен
1/2 ч.л. девесил
1 ч.л. червен пипер
1 ч.л. сол
черен пипер
2 с.л. доматено пюре
500 мл. пилешки бульон
300 мл. вода
1/2 кафена чаша ориз
Нарежете на ситно лука и чесъна, заедно с моркова и ги задушете с малко зехтин и вода до омекване.
През това време измийте добре и отстранете дръжките на лапада, като сгънете листата на две и прекарате остър нож покрай жилата и дръжката, за да я отделите. Нарежете лапада на ситно. Измийте и нарежете спанака и левурдата.
Добавете зелениите в тенджерата и ги запържете за кратко. Прибавете джоджена, девесила, червения пипер, сол, черен пипер и разбъркайте добре. Налейте пилешкия бульон и водата и кипнете супата. След това намалете котлона на бавен огън и прибавете половин кафена чашка, измит ориз. Оставете да покъкри, докато оризът набъбне. На финала сложете доматено пюре и разбъркайте.
Да ви е сладко!
Няма коментари:
Публикуване на коментар