Обожавам пресни картофки през пролетта. Печени на фурна или задушени с копър и чесън, те често присътват на нашата трапеза.
Рецептата, която днес ви предлагам е много лесна и вкусна. Картофките стават много интересни и ароматни, с дъх на салвия, смачкани по този начин. :)
1 кг пресни картофки
черен пипер
сол (може и на кристали Молдон)
30 мл. зехтин
пресни листа салвия
3 с.л. масло
Измийте добре пресните картофи и ги сложете в тенджера с вода и ч.л. сол да се сварят до омекване.
Загрейте фурната на 200 градуса с вентилатор.
Отцедете водата и ги прехвърлете в тава. Вземете чаша и внимателно натиснете картофките с дъното на чашата, докато се сплескат. Поръсете със сол и черен пипер, полейте със струя зехтин и печете картофките около 40 минути с вентилатор, докато се запекат.
През това време стопете маслото на котлона на среден огън, като непрекъснато бъркате, докато започне леко да покафенява, но в никакъв случай да прегаря. Стойте до него и контролирайте със силата на котлона. Добавете листата от салвия да се запържат в маслото,
Залейте картофките с маслото от салвия и допечете за още десетина минутки.
Да ви е сладко!
Благодаря за рецептата!
ОтговорИзтриванеЩе се радвам да я опитате :)
Изтриване