Търсене в този блог

събота, 30 март 2024 г.

Фритата

   Днес ви предлагам една изключително бърза и вкусна идея за лека, седмична вечеря. Представете си фритатата, като един богат на фибри омлет. Сумак можете да закупите от големите хранителни магазини или от арабските магазинчета на Женския пазар. Уникална източна подправка, която придава чудесна сладост на солените печива.


Продукти:

1 стрък праз лук

2 стръка пресен чесън

500 г пресен бейби спанак

2 бр. големи гъби Печурка

малка глава броколи

1 червена чушка

30 мл. зехтин

5 яйца

черен пипер

сол

1/2 ч.л. сумак

Измийте и нарежете спанака. Нарежете гъбите и червената чушка.

Почистете и нарежете праз лука и пресния чесън на ситно. Задушете ги с малко зехтин и вода в тиган с незалепващо дъно, до омекване. Сложете нарязаните гъби, розички броколи и чушка и запържете. Добавете нарязания спанак и подправките и задушете до омекване. 

В купа разбийте петте яйца и залейте зеленчуците.

Затворете капака и гответе до готовност.

Поднесете топла или студена фритатата. 

Да ви е сладко!

1 коментар: