Търсене в този блог

вторник, 22 февруари 2011 г.

Банички със сирене Бри и вишни


  Пръхкави банички със сирене Бри и вишни - наслада за всички сетива! Лесни, бързи, безумно вкусни и ефектни коктейлни банички. Можете да замените вишните с боровинки или друг вид плод по избор. Лично на мен много ми допада комбинацията от леко кисели вишни и сладко-соленото Бри. Горещо ви ги препоръчвам :)

Продукти за вишневото сладко:

200 мл. компот от вишни
сокът от един портокал
1/2 ч.ч. Порто вино
4 с.л. кафява захар
черен пипер

тънки точени кори
бучка масло

сирене Бри


   Изстискайте портокала и сложете сокът да се редуцира в тиган на котлона. Когато кипне добавете предварително отцедените вишни. Подсладете с четири супени лъжици кафява захар и налейте Порто виното. Накрая поръсете с черния пипер. Оставете да поври като постоянно разбърквате. Когато започне да ухае и видите, че сосът се сгъстява изключете котлона и отдръпнете тигана.
   Подгответе точените кори като си отрежете около педя широки ленти по дължина на корите, слепени две по две. Сложете парче от сиренето Бри и част от вишневото сладко и прегънете на триъгълник.


След това отново на триъгълник и прегъвайте така до края на лентата. Подредете баничките в тава с хартия за печене. Намажете ги с разтопено масло.


   Печете в предварително загрята на 170 градуса фурна 25 минути. След като порозовеят и изпръхнат изключете фурната и ги оставете вътре още 10 минути.


   Насладете им се с чаша бяло вино.

   Да ви е сладко!



6 коментара:

  1. Мммм - прекрасно!!! Божествена комбинация!!! Искам и аз баничкааааааа :))всъщност ;) направо 2-3... Страхотно предложение Ани!!!

    ОтговорИзтриване
  2. Ани, страхотна вкуснотийка ни предлагаш :)
    Аз си имам домашно сладко от вишни, но твоето е допълнено с още аромати!
    Сърдечни поздрави / то от Мина май не останаха :)))

    ОтговорИзтриване
  3. Ани, прекрасни са!
    Чудесна комбинация от вкусове и то все любими!
    Благодаря за идеята и хубавата рецепта!

    ОтговорИзтриване
  4. Неустоима комбинация! И с чашка бяло.. ех :-D

    Ани, благодаря за споделената рецепта, ще се възползвам с удоволствие!

    Сърдечни поздрави и пожелание за много :-))) в дните!

    ОтговорИзтриване
  5. Мина :) благодаря ти мила. Много се радвам, че ти харесват моите банички. У дома толкова се харесаха, че на другия ден направих втора доза и се изядоха на мига :))
    Дани, щом си имаш домашно сладко можеш да го тунинговаш :) и да опиташ баничките. Много са вкусни!
    Лети, благодаря ти за милите думи!
    traiana, благодаря ти, радвам се, че ти харесват.
    Дими, в компания на бяло винце баничките се топят в устата:)Благодаря ти! Усмивки и за теб:)

    ОтговорИзтриване