След Пълнения патладжан искам да споделя с вас една от любимите ми арменски рецепти, отново с този вкусен зеленчук. Предястието се казва "Схторац" и е едно от най-обичаните от моето семейство. Комбинацията от вкусове е фантастична. Надявам се и на вас да ви се услади.
1 бр. голям патладжан
100 гр.бяло саламурено сирене
70 гр. цедено кисело мляко
3 скелидки чесън
30 гр. орехи
стрък копър
1 ч.л. зехтин за плънката и 200 мл. за патладжаните
черен пипер
За да приготвите плънката настържете в купа бялото сирене. Прибавете цеденото кисело мляко, натрошените орехи, чесъна, копъра, пипера и 1 ч.л. зехтин. Разбъркайте добре сместа.
Измийте патладжана и без да го белите отрежете плоски тънки филиики с помощта на голям нож. Запържете филийките от двете страни в нагорещения зехтин до златисто и ги затворете в съд с капак, за да се поочупят и омекнат. Сложете в единия край на патладжанените ленти част от плънката и завийте на руло. Охладете и сервирайте като предястие.
Да ви е сладко!
Ани, ще си счупя езика :)
ОтговорИзтриванеНо твоето предложение много ми харесва - правя такива със сирене и домат, ще пробвам и с орехи в плънката.
Лека нощ!
Ани, ако знаеш как обичам патладжанени рулца със сирене (аз под това име ги знам), но рецептите на които съм попадала са малко по-различни.
ОтговорИзтриванеСилно подозирам, че твоята ще ми стане повече от любима!
Благодаря ти, много!
Пожелавам ти хубав край на седмицата и прекрасни почивни дни!
Браво! Не знаех, че ястието е арменско. Правя същите рулца, но добавям вътре ленти шунка.Наистина е много вкусно със и без нещо месно.
ОтговорИзтриванеО,това е страхотно.Така обичам патладжани ... Благодаря миличка.Ще го направя със сигурност!
ОтговорИзтриванеАни, прекрасно предложение :)
ОтговорИзтриванеХубав уикенд!
Прекрасно и невероятно вкусно изглежда и това патладжанено :) предложение, Ани!!! Страхотно е!! Но и аз не предположих от името, че е арменско :)
ОтговорИзтриванеБих искала и да те поканя да си вземеш една блог награда: http://angellovescooking.blogspot.com/2011/02/i-blog-awards-sharing-part-i-pomegrante.html
Приятни почивни дни,
Мина
Здравейте, иска ми се веднага да приготвя тази вкусотийка, но въпросът ми е дали вместо цедено мога да използвам кисело мляко с над 4% масленост? Благодаря предварително!
ОтговорИзтриванеЗдравейте Светлана,
ОтговорИзтриванецеденото кисело мляко е по-гъсто, точно за целта. Пълномасленото кисело мляко ще се разтече, защото е по-рядко като консистенция. Може също така да опитате с cottage cheese, което наскоро се появи в хипермаркетите. Поздрави
Прекрасна разядка! Много ми допада като вкус!
ОтговорИзтриванеБладгодаря за споделената рецепта. Арменската кухня е много вкусна с дълбока традиция. Ще надниквам при теб за още арменски рецепти. Поздрави!
ОтговорИзтриванеБлагодаря Жани, радвам се, че арменската кухня ти харесва :)
Изтриванеимам подобен вариант на тази вкусотия - патладжана го пека на грил тиган за по - диетично а плънката е катък със сирене и подправки по избор
ОтговорИзтриванеДа Арменската кухня не е от най-здравословните и диетични, но за сметка на това е от най-най-вкусните :))))
ИзтриванеАНИ ЗАЩО ДА НЕ ЗДРАВОСЛОВНО АРМЕНСКАТА КУХНЯ НАПРОТИВ МНОГО Е ЗДРАВОСЛОВЕН ДОРИ!!!!
ОтговорИзтриванеЗащото по-голямата част от рецептите изискват пържене като термична обработка, готви се с много масло и месо.
ИзтриванеБлагодаря ви за рецептата! Разкошно предястие, което опитахме в арменски ресторант и толкова ни хареса, че потърсих рецепта без дори да зная как се казва. Попаднах на Вашата и вкусът беше 1:1! Благодаря:)
ОтговорИзтриване