Търсене в този блог

четвъртък, 19 май 2011 г.

Печено пиле с пресни картофи

   Рецептата, която ви предлагам е много бърза и подходяща за седмичните вечери, когато след работа не разполагаме с много време за реакция. Ястието се приготвя изключително бързо и е много вкусно.


Продукти за 4 порции:

8 бр. долни пилешки бутчета
1 кг. пресни картофи
100 мл. течна сметана
100 мл. зеленчуков бульон
3 скилидки чесън
1 ч.л. мед
1 ч.л. горчица
сол и черен пипер
(розмарин по желание)

   Кипнете зеленчуковия бульон в 100 мл. вода, след което го охладете. Смесете го със сметаната, меда и горчицата и разбъркайте добре. Нарежете на ситно скилидките чесън и ги добавете. Измийте и подредете пилешките бутчета в тава. Нарежете покрай тях пресните картофи. Посолете и поръсете с черен пипер. Залейте пилето и картофите със соса, пожелание поръсете с пресен розмарин, и печете в предварително загрята фурна, без да покривате съда около час и 20 минути.

    Да ви е сладко!

12 коментара:

  1. Ани, много вкусно изглеждат бутчетата,картофките също!

    ОтговорИзтриване
  2. Ани,
    много вкусно и ароматно ястие!
    Поздрави и хубава вечер!

    ОтговорИзтриване
  3. Печено пиле с всякакви картофи и мен ме спасява много често след работа :))
    Много апетитно изглеждат твоите, Ани!

    ОтговорИзтриване
  4. Това го ибичаме всички вкъщи, без изключение!
    Хубави празници!

    ОтговорИзтриване
  5. Аелис, не само изглеждат:) И на вкус са така:)

    Роси, благодаря. Хубава вечер и на теб!

    pep-4о, бързо и лесно решение е пилето с картофки, нали? И у дома много го обичаме. Поздрави

    traiana, много се радвам, хубави празници и на вашето семейство!

    ОтговорИзтриване
  6. Бутчетата трябва ли да се варят или ги печем сурови? И също така, ако не мога да намеря от този био бульон, мога ли да сложа просто повече вода? :)) Благодаря предварително

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Здравейте! Бутчетата се слагат сурови. Не е необходимо да ги варите предварително. Био бульона на Rapunzel го има във всички големи хипермаркети на био щандовете им. Например във Фантастико. Много вкусно се получава! Да ви е сладко!

      Изтриване
  7. Благодаря Ви много, Ани. Но в моят град имаме само Билла, Кауфланд и Лидъл. Ще поразгледам там, но ако няма ще пробвам с повечко вода. А сметаната, която сте използвала , каква марка е?

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Би трябвало в тези магазини да намерите. Ето ги как изглеждат: https://www.google.bg/search?q=rapunzel+%D0%B1%D0%B8%D0%BE+%D0%B1%D1%83%D0%BB%D1%8C%D0%BE%D0%BD%D0%B8&es_sm=93&tbm=isch&imgil=6UEtv00rM2y7uM%253A%253Bhttps%253A%252F%252Fencrypted-tbn1.gstatic.com%252Fimages%253Fq%253Dtbn%253AANd9GcTRdpYWwEwIJ1tWO7rUFsY0olG7ZEB2pHnPfEhWsiAXXeFr11qw%253B360%253B360%253Bd2WaL43BdbwUNM%253Bhttp%25253A%25252F%25252Fwww.bioslunceluna.com%25252Fshop%25252Fzelenchukov-bul-on-bilkov-rapunzel-bio.html&source=iu&usg=__xt7G2luyUk9cbzU8LafzNn6aE3E%3D&sa=X&ei=HQBgU6umEoGxywO2vIEI&ved=0CDsQ9QEwAg#facrc=_&imgrc=6UEtv00rM2y7uM%253A%3Bd2WaL43BdbwUNM%3Bhttp%253A%252F%252Fwww.bioslunceluna.com%252Fshop%252Fmedia%252Fcatalog%252Fproduct%252Fcache%252F1%252Fimage%252F5e06319eda06f020e43594a9c230972d%252FR%252Fa%252FRapunzel-Herbs-Bouillon-bio.jpg%3Bhttp%253A%252F%252Fwww.bioslunceluna.com%252Fshop%252Fzelenchukov-bul-on-bilkov-rapunzel-bio.html%3B360%3B360
      Течна готварска сметана на Hopla. От нея съм най-доволна.

      Изтриване
  8. Преди 2-3 години открих любимата си рецепта за Пиле с ориз. След като сготвих горната рецепта вече мога да кажа, че имам и "своята" перфектна рецепта за Пиле с картофи. За пилето е ясно, но това са едни от най-вкусните печени картофи на фурна, които съм яла! Не преувеличавам :)
    Естествено, имайки предвид сезона, готвих със стари картофи. Вместо течна сметана, ползвах една малка кофичка (200 гр.) заквасена сметана и добавих вода, за да получа посоченото количество течност. И едно морковче сложих за разкош ;) За всичко останало спазих точно рецептата. Времето за печене и при мен беше час и двадесет минути на 200 градуса.
    Но има един голям проблем с това ястие - много, ама много бързо свършва :)

    ОтговорИзтриване
  9. На колко градуса го печеш дарлинг? И ако е вентилатора фурната?

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. 200 градуса на горен и долен нагревател мила.

      Изтриване