Днешното предложение е поредното бързо делнично меню. Ароматни и много сочни кюфтета с Ементал и босилек, в компанията на Салата от розови домати с авокадо и чесън.
500 гр. мляно месо, смес свинско и телешко
1 връзка пресен лук
1 връзка пресен чесън
50 гр. сирене Ементал
шепа листа пресен босилек
1 филия хляб
1 яйце
1/2 ч.л. червен пипер
черен пипер и сол
зехтин
Омесете мляното месо с нарязания на ситно пресен лук, пресен чесън, босилек и настъргания Ементал. Добавете яйцето и подправките и разбъркайте добре. Оформете кюфтенцата с ръце. Загрейте добре тиган, най-добре на газов котлон. Капнете капка, две зехтин и сложете кюфтенцата. Гответе ги с леко притискане по 3-4 минути от страна. Трябва да останат сочни.
Захлупете ги в тенжера с капак, докато изпечете всичките. Поднесете топли със салата по избор.
Можете да изпечете кюфтенцата и в тава, покрита с хартия за печене, но най-сочни стават на тиган.
Продукти за салатата:
3 по-големи розови домата
1 бр. авокадо
2 скилидки чесън
шепа листа пресен босилек
зехтин
сол
Да ви е сладко!
Мммм,много вкусно изглеждат и двете!Чудна порцийка,Ани!
ОтговорИзтриванеСпокойни почивни дни!
Вкусно :) Харесват ми кюфтенцата, на половинката също :) Ще се правят скоро у дома :)
ОтговорИзтриванеПоздрави, Ани :)
Ани, изглежда много ароматно и вкусно!
ОтговорИзтриванеКрасиви снимки!
Поздрави и хубав ден!
Еликсир, радвам се, че ти харесват:) Вкуснички кюфтенца се получиха:)
ОтговорИзтриванеЕос, да ви е сладко!
Роси, благодаря ти. Вкусно ни беше:)
Хубава вечер
авокадо с чесън?????
ОтговорИзтриванеАвокадо и чесън е абсолютна класика. Опитайте моята салата с домати, авокадо и чесън. Любима ми е!
Изтриване