вторник, 10 януари 2012 г.

Пиле "Хайгухи"

   Ако сте посещавали арменския ресторант в София или в Пловдив на Хилда Казасян и персоналът е пропуснал да ви препоръча вкусното пиле "Хайгухи" - крехко пиле в пармезанено-магданозена панировка, то сега ви предлагам да го приготвите и опитате у дома :)

     
Продукти:

2 бр. пилешки гърди "пеперуда"
80 гр. сирене Пармезан
връзка магданоз
1 яйце
черен пипер
олио за пържене


   Разделете пилешките гърди от жилата и ги разрежете по средата на половина, за да ги изтъните. Покрийте ги с парче кухненско найлоново фолио и ги начукайте добре. Поръсете ги с черен пипер. 
   Настържете пармезана на ситно ренде в чиния. Нарежете на ситно магданоза и го разбъркайте с пармезана. В отделна чиния разбийте с вилица яйцето. Загрейте олиото в дълбок тиган на котлона, за да можете да изпържите месото. 
   Топнете пилешките филета в пармезанено-магданозената смес и след това в яйчената, след което ги пуснете в тигана. Пържете филетата до порозовяване, няколко минути от страна. Не ги препържвайте, освен ако не искате да станат хрупкави.

    Да ви е сладко!

13 коментара:

  1. Ани, толкова хрупкава и ароматна коричка :)
    Вече ще знам какво да си поръчвам при Хилда!
    Поздрави и усмихната седмица!

    ОтговорИзтриване
  2. Това е просто униално!Веднага се заемам.И пак искам да ти благодаря за невероятната супа,нищо,че го правя тук, в този пост!Напоследък все от твоя блог готвя Аничко.Просто си страхотна!

    ОтговорИзтриване
  3. Страшна вкусотия :) Нямам пиле в момента, иначе щях да го направя още веднага :)

    ОтговорИзтриване
  4. Прекрасна идея, че имам и всички продукти/ за късмет/:)
    Хубава седмица!

    ОтговорИзтриване
  5. Ани, защо закъснях, вече сготвих пилето:( Това е невероятно предложение! Ще го опитаме задължително! Благодаря! Прегръдки и хубава вечер!

    ОтговорИзтриване
  6. Dani, а ако нямаш път към Хилда можеш да си го приготвиш у дома :) Поздрави

    Йоли, мила, ти знаеш ли каква чест е за мен, ТИ да готвиш от моя блог нещо?:) Поласкана съм:)Много се радвам, че така ви е харесала супичката. Целувки

    Зори, много ме радваш :)Надявам се да ви харесат :)

    traina, да ви е сладко и вкусно!

    Candy, правиш ме много щастлива. Дано ви се усладят, както на нас.

    ОтговорИзтриване
  7. Изглежда страхотно, Ани,
    предполагам, че и толкова вкусно - чудесна рецепта!
    Сърдечни поздрави и хубави почивни дни, Диана

    ОтговорИзтриване
  8. Страхотно изглежда, освен това е по вкуса и на моето семейство. Ще го спретна и ще споделя резултата;)

    ОтговорИзтриване
  9. di_ani, благодаря ти. Лека вечер.

    Мария, наистина са много вкусни.

    ОтговорИзтриване
  10. Ани, панировката ми залепна за дъното на тигана и месото стана сухо. Къд сбърках?

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. За да залепне панировката за дъното най-вероятно олиото ви е било малко. Необходимо е количество като за пържене. А сухо е станало най-вероятно, защото сте ги пържили много дълго. Трябват им само няколко минути, за да станат сочни и меки отвътре.

      Изтриване
  11. Здравейте, дали ще станат във фурната, т.к избягвам пърженото.

    ОтговорИзтриване