сряда, 21 ноември 2012 г.

Овесени сладки с ябълка, кокос и портокалова кора

Обичам овесени сладки и бисквитки. Особено обичам рецепти, които мога да консумирам без угризения, че са калорични :) Затова си забърках тези ябълкови овесени сладки без захар и масло, само с мед и аромат на канела, кокос и портокалова кора. Получиха се вкусни мекички сладки, идеални за следобедна закуска на малчуганите с чаша прясно мляко. 


Продукти за 15 бр. сладки:

80 г овесени ядки
1 малка ябълка
шепа стафиди
шепа натрошени орехи
3 с.л. мед
2 ч.л. прясно мляко
1/2 ч.л. канела
кората от половин портокал
1/4 ч.л. бакпулвер
1 ванилия
2 ч.л. кокосови стърготини

Включете фурната да загрее на 200 градуса.
Обелете и настържете ябълката. Добавете канелата, кокоса, стафидите и орехите. Настържете портокаловата кора. Разбъркайте добре. Сложете овесените ядки, бакпулвера и ванилията. Накрая добавете меда и прясното мляко и размесете с ръка сместа. 
Постелете голяма тава с хартия за печене. С помощта на лъжица сложете купчинки от сместа на малко разстояние една от друга и леко ги оформете като сладки. Печете около 15 минути на загрята фурна на 200 градуса. 
Извадете сладките върху решетка да изстинат. 

Да ви е сладко!

22 коментара:

  1. My compliments for your blog and pictures included,I invite you in my photoblog "photosphera"

    CLICK PHOTOSPHERA

    Greetings from Italy

    Marlow

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Thank you Marlow, very polite of you. You have a wonderful blog, very nice destinations and pictures :)

      Изтриване
  2. Честит празник, Ани! Страхотни бисквитки и много красива снимка!

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Благодаря ти Candy. Радвам се, че ти харесват.

      Изтриване
  3. Чудесни и ароматни бисквитки, Ани!
    Поздрави!

    ОтговорИзтриване
  4. Ани , чаках я тази рецепта!Още утре ще ги направя бисквитките:)
    Чудесна снимка!

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. gogolina, сподели после :) Благодаря ти!

      Изтриване
  5. Много хубави бисквитки чудна снимка. Поздрави и от мен!

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Здравейте Ани, много се радвам, че ви харесват благодаря!

      Изтриване
  6. Много ароматни сладки, Ани! Страхотна комбинация на продукти!
    Новият адрес на блога ми е http://rusankafood.blogspot.com
    Поздрави!

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Роси, радвам се, че ти харесват. Честита нова страничка!

      Изтриване
  7. Страхотни, Ани! С тях и ние вече се чувстваме Коледно! Благодаря ти и целувки!

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Мише, много ме зарадва. Прекрасни са станали. Особено слепени със заквасена сметана много ми допаднаха :) Целувки

      Изтриване
  8. Ани, направих ги в постен вариант, без прясното мляко. Станаха разкошни, не мога да се отлепя от подноса. Огромна благодарност за рецептата!

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Дилянка, чудесна си! Много се радвам, че са ви харесали. Щом постиш разбира се без мляко :) Да ви е сладко :)

      Изтриване
  9. Поздравления за страхотните рецепти! Искам да Ви попитам дали ще се получи,ако заменя овесените ядки с овесени трици? Благодаря.

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Здравейте, да можете да замените овесените ядки с трици, макар и в малко завишено количество според мен, но все пак смятам, че ще повлияят на консистенцията на сладките. Опитайте и ще се радвам да ми споделите резултата. Поздрави и хубав ден.

      Изтриване
    2. Здравейте, направих бисквитките, като вместо 80гр. овесени ядки сложих 100гр. трици,но и на своя глава добавих едно яйце,защото ми се стори,че сместа е доста ронлива и се притесних,че няма да се споят добре и ще се разпаднат. Резултатът е отличен,получиха се добре, но не са хрупкави, което аз исках. Може би следващият път ще опитам без яйцето. Поздрави.

      Изтриване
    3. Здравейте, много се радвам, че бисквитките са се получили добре. Но е важно да знаете, че тези бисквитки в оригинал не са хрупкави, а мекички. Ако обичате хрупкави бисквитки искам да ви препоръчам Супер бисквитките с чиа, кокос и ленено семе. Уникални са! http://www.vkusnoteka.bg/2014/01/blog-post_23.html

      Изтриване