Обичам овесени сладки и бисквитки. Особено обичам рецепти, които мога да консумирам без угризения, че са калорични :) Затова си забърках тези ябълкови овесени сладки без захар и масло, само с мед и аромат на канела, кокос и портокалова кора. Получиха се вкусни мекички сладки, идеални за следобедна закуска на малчуганите с чаша прясно мляко.
Продукти за 15 бр. сладки:
80 г овесени ядки
1 малка ябълка
шепа стафиди
шепа натрошени орехи
3 с.л. мед
2 ч.л. прясно мляко
1/2 ч.л. канела
кората от половин портокал
1/4 ч.л. бакпулвер
1 ванилия
2 ч.л. кокосови стърготини
Включете фурната да загрее на 200 градуса.
Обелете и настържете ябълката. Добавете канелата, кокоса, стафидите и орехите. Настържете портокаловата кора. Разбъркайте добре. Сложете овесените ядки, бакпулвера и ванилията. Накрая добавете меда и прясното мляко и размесете с ръка сместа.
Постелете голяма тава с хартия за печене. С помощта на лъжица сложете купчинки от сместа на малко разстояние една от друга и леко ги оформете като сладки. Печете около 15 минути на загрята фурна на 200 градуса.
Извадете сладките върху решетка да изстинат.
Да ви е сладко!
Честит празник, Ани! Страхотни бисквитки и много красива снимка!
ОтговорИзтриванеБлагодаря ти Candy. Радвам се, че ти харесват.
ИзтриванеЧудесни и ароматни бисквитки, Ани!
ОтговорИзтриванеПоздрави!
Благодаря ти Дани
ИзтриванеАни,плени ме с тези бисквитки.
ОтговорИзтриванеРадвамс е Нате. Да ти е сладко!
ИзтриванеАни , чаках я тази рецепта!Още утре ще ги направя бисквитките:)
ОтговорИзтриванеЧудесна снимка!
gogolina, сподели после :) Благодаря ти!
ИзтриванеМного хубави бисквитки чудна снимка. Поздрави и от мен!
ОтговорИзтриванеЗдравейте Ани, много се радвам, че ви харесват благодаря!
ИзтриванеThank you Marlow, very polite of you. You have a wonderful blog, very nice destinations and pictures :)
ОтговорИзтриванеМного ароматни сладки, Ани! Страхотна комбинация на продукти!
ОтговорИзтриванеНовият адрес на блога ми е http://rusankafood.blogspot.com
Поздрави!
Роси, радвам се, че ти харесват. Честита нова страничка!
ИзтриванеСтрахотни, Ани! С тях и ние вече се чувстваме Коледно! Благодаря ти и целувки!
ОтговорИзтриванеМише, много ме зарадва. Прекрасни са станали. Особено слепени със заквасена сметана много ми допаднаха :) Целувки
ИзтриванеАни, направих ги в постен вариант, без прясното мляко. Станаха разкошни, не мога да се отлепя от подноса. Огромна благодарност за рецептата!
ОтговорИзтриванеДилянка, чудесна си! Много се радвам, че са ви харесали. Щом постиш разбира се без мляко :) Да ви е сладко :)
ИзтриванеПоздравления за страхотните рецепти! Искам да Ви попитам дали ще се получи,ако заменя овесените ядки с овесени трици? Благодаря.
ОтговорИзтриванеЗдравейте, да можете да замените овесените ядки с трици, макар и в малко завишено количество според мен, но все пак смятам, че ще повлияят на консистенцията на сладките. Опитайте и ще се радвам да ми споделите резултата. Поздрави и хубав ден.
ИзтриванеЗдравейте, направих бисквитките, като вместо 80гр. овесени ядки сложих 100гр. трици,но и на своя глава добавих едно яйце,защото ми се стори,че сместа е доста ронлива и се притесних,че няма да се споят добре и ще се разпаднат. Резултатът е отличен,получиха се добре, но не са хрупкави, което аз исках. Може би следващият път ще опитам без яйцето. Поздрави.
ИзтриванеЗдравейте, много се радвам, че бисквитките са се получили добре. Но е важно да знаете, че тези бисквитки в оригинал не са хрупкави, а мекички. Ако обичате хрупкави бисквитки искам да ви препоръчам Супер бисквитките с чиа, кокос и ленено семе. Уникални са! http://www.vkusnoteka.bg/2014/01/blog-post_23.html
ИзтриванеИ аз ги пробвах, много са вкусни! Сложих круша, вместо ябълка, стана чудничко. :)
ОтговорИзтриванеДа с всеки сочен плод ще се получи добре. Круша и ябълка е чудесно.
Изтриване