Здравейте приятели! Днес Ви споделям много бърза, свежа и лесна рецепта за торта с ябълки, която дори не се пече. Просто смесвате всичко в една купа, пресипвате във форма с ринг и охлаждате за няколко часа преди поднасяне. Толкова е лесна. Вкусът е изключително деликатен, с лек дъх на ябълки, мед, масло и канела. Ще ви плени! Текстурата не е хомогенна. Бисквитите се напояват от горещото масло, рома и заквасената сметана, но въпреки това остават леко хрупкави. Това е много бърз десерт за гости, особено, когато нямате време или фурната е заета с друго печиво. Сега е сезонът на ябълките. Възползвайте се :)
4 средно големи ябълки
1 пакет чаени бисквити с мед и масло
100 г орехи
100 г стафиди
125 г качествено масло
капачка Ром
1 ч.л. канела
60 г пудра захар
200 мл заквасена сметана
шоколадови стърготини за украса
Натрошете бисквитите на едро в дълбока купа, с ръце. Добавете стафидите и натрошените орехи и разбъркайте. Стопете на котлона пакет масло и още топло го налейте при бисквитите. Сипете и капачка Ром. Разбъркайте добре.
Обелете ябълките. Настържете ги в гевгир, подложен с чиния отдолу. Поръсете с канелата и 20 г от пудрата захар. Разбъркайте и оставете да се отцеди водата им. С ръце вземете от ябълковата смес, изстискайте ненужната течност и сложете настърганите ябълки при бисквитената смес. Добавете заквасената сметана и останалата пудра захар и разбъркайте добре с лъжица.
Пресипете готовата смес във форма със свалящо се дъно и страници. Заравнете добре и охладете в хладилник за 3-4 часа, а най-добре за през нощта и консумирайте на другия ден студена.
Преди поднасяне поръсете с шоколадови стърготини. Най-лесно това става с белачка за картофи.
Да ви е сладко!
Много интересно предложение!Благодаря!
ОтговорИзтриванеБлагодаря ти Сонче. Спокоен уикенд.
ИзтриванеАни, чудесна торта!
ОтговорИзтриванеБлагодаря за идеята!
Поздрави!
Дани, радвам се, че ти харесва. И аз не мога да й се нарадвам :))
ИзтриванеЛесно и със сигурност вкусно!Благодаря,Ани ще пробвам.
ОтговорИзтриванеХубава вечер от мен!
Наталия, наистина е много лесна и вкусна. Непременно опитай! Поздрави
ИзтриванеПри това съчетание на продуктите не може да не е вкусно!
ОтговорИзтриванеИдеята е чудесна!
Спокойна нощ и успешен петъчен ден!
tillia, радвам се, че ти допада :) Приятен уикенд
ИзтриванеАни, направих тортата и много ни хареса!
ИзтриванеБлагодаря за идеята!
http://da-gotvim-s-tillia.blogspot.com/2013/01/blog-post_18.html
Приятни почивни дни!
Нямам търпение да я пробвам, Ани! А толкова неща съм си набелязала, а постоянно изникват нови изкушения.....незнам от къде да започна!
ОтговорИзтриванеМише :)) това изкушение не е за изпускане :) Много леко, ароматно и вкусно! Целувки
ИзтриванеПадам си по такива бързи нещица, а щом е и с ябълки и канела-у дома много ще се хареса!
ОтговорИзтриванеgogolina, запретвай ръкави мила, щом обичате ябълки и канела това е вашият десерт:)
ИзтриванеСтрахотна тортичка! Ани, винаги има какво да си набележа при теб, благодаря ти! Сърдечни поздрави и усмихнат уикенд! :)
ОтговорИзтриванеДани, много си мила, както винаги. И при теб е много вкусно!:) Поздрави и на теб
ИзтриванеТортата е много идейна,като се има в предвид ,че включва всички любими продукти.Още утре ще я пробвам.И да добавя ,аз стърготините си ги правя на едрата част на рендето:)Поздрави!
ОтговорИзтриванеbejko, добре дошъл!
ИзтриванеАко вече си я пробвал, сигурно си разбрал колко е лесна :) А за вкуса няма какво да те убеждавам :) Да и на ренде може да си направи човек стърготини! Благодаря ти!
Ани, чудесна идея за превъзходна торта! Ще я направя в най-скоро време и ще пиша!Между другото днес за за трети път сготвих "Пене ригате с кюфтенца и доматен сос"-много ни допадна това ястие!
ОтговорИзтриванеБлагодаря за отличните рецепти! от Юлия Кожухарова
Юлия, здравей,
Изтриваненепременно опитай тортичката!
Много се радвам, че пенето с кюфтенца по рецепта на Джейми Оливър ви допада. И на мен ми е много любимо. Наскоро правих и голямо кюфте в тава по същата рецепта, със заливка от яйца и кашкавал, стана превъзходно и много ароматно с дъх на розмарин.Приятна почивка.
Здравей, Ани!Честита нова година!
ОтговорИзтриванеВчера направих тортата, а днес я опитахме.Стана много вкусна, но може би бях натрошила бисквитите на по-ситно,следващия път ще ги натроша на по-едри парчета.Благодаря за чудесната рецепта!Юлия Кожухарова
Здравей Юлия, много се радвам, че тортичката ви е харесала. Не се притеснявай да ги оставиш малко по-наедро бисквитите. Като се напоят от ябълките и маслото ще омекнат добре. Най-хубава е на другия ден. Сърдечен поздрав
ИзтриванеМного интересна и лесна торта, а не се съмнявам и вкусна. Как съм я пропуснала ;). Имам доста ябълки и круши и непремено ще пробвам. Благодаря за рецептата!
ОтговорИзтриванеПоздрави и хубави почивни дни!
Диана, много е лесна, всичко бъркаш в една купа и охлаждаш във формата. По-лесно от това няма накъде. Нищо не се пече. Можеш дори да ги смесиш двата плода, още по-вкусно ще стане. А за вкуса сама ще се увериш :) Приятен уикенд
ИзтриванеАни, разкошно изкушение! Ябълки, масло, ядки, ром... все обичани от мен неща, че и в комбинация. И без печене! Непременно ще се прави и у нас! Благодаря ти!
ОтговорИзтриванеПоздрави и хубава неделя!
Много се радвам,че ти грабна вниманието Ирма. Нали знаеш как за някои рецепти искаш да извикаш на целия свят да ги опита, толкова са хубави. Тази е една от тях :) Да ви е сладко скъпа!
ИзтриванеАни, уникална торта! Уж тръгнах да търся лимонената заради рикотата, а се сблъсках с това чудо! Страшна:) Благодаря ти!!! Много поздрави от мен - Гадар
ОтговорИзтриванеГадарче, много ме зарадва:) Браво, много се радвам, че ви е харесала. Толкова е лесна и вкусна. Освен това има и малко калории ;)
ИзтриванеНаправих тортичката. Много фин и елегантен вкус. Лесна за правене, буквално за 15 минутки. Хареса ми! Утре ще занеса да почерпя колегите. Поздрави! АНА
ОтговорИзтриванеИ да допълня: за мен пудрата захар е много, даже напълно излишна - бисквитите са сладки, стафидите и ябълките - също. Така, че ако ябълките са сладки, както бяха моите, може и без захар. АНА
ОтговорИзтриванеЗдравейте Ана. Много се радвам, че тортата ви е харесала. Определено ако ябълките са сладки може и без захар. Аз съм я написала, защото някой може да купи от другия по-кисел сорт и тогава ще бъде нужно. Поздрави
ИзтриванеЗдравейте ,много харесвам вашият блог и често го посещавам!оОт няколко месеца живеяв Лас Вегас и не мога да намеря продукти като пълнозърнесто брашно !Привърженик съм на здравословното хранене,синът ми е вегетарианец,но тук все още незная къде да ги търся тези продукти!Много рецепти ми допадат ,и за торттата искам да попитам-не може ли вместо бисквити да ползвам овесени ядки?
ОтговорИзтриванеЗдравейте, моят съвет е просто да купите пълнозърнести бисквити или някакви по-здравословни и да я направите с тях, вместо с овесени ядки.
ИзтриванеМного се радвам, че блогът ви харесва и откривате вкусни рецепти, по ваш вкус. Старая се да разнообразявам рецептите и да има за всеки по нещо. Опитвали ли сте онлайн да си поръчвате продукти? Може да се окаже по-удобно, от гледна точка на откриване на някои по-рядко срещани продукти. Поздрави, Ани
Благодаря Ани за съвета! Непременно ще потърся пълнозърнести бисквити и ще я приготвя!Поздрави от все още топъл и слънчев Лас Вегас!
ИзтриванеPrivet Ani torti4kata mi stana 4udesna
ИзтриванеBlagodaria da retseptata pozdravi. ot España
Много се радвам, че ви е харесала. И на нас ни е любима, мъжът ми я обожава! :) Поздрави от топла България :)
Изтриванеако не сложа ром дали ще е добре
ИзтриванеНяма проблем. Въпрос на вкус :)
ИзтриванеAni blagodaria za vkusnite recepti koito ni spodeliash
ОтговорИзтриванеtazi leka burza iabalkova fantazia srazi vsichi gosti
poazdravi ot slunchev Tel-aviv
Ехе, трогната съм колко далече ме четете :) Сърдечно ви благодаря! Много ме зарадвахте :)
ИзтриванеОхооо,такива лесни тортички харесвам ! А е и без желатин ! Моите мъже не харесват торти с желатин !
ОтговорИзтриванеСлавке, бързо тогава я приготвяй, защото ще ви стане любима. И аз не обичам желатин, както и фондан. Обичам естествени продукти за торти. Надявам се да ви се услади. Поздрави
Изтриване250 ml kolko gr zakvasena smetana e?
ОтговорИзтриванеСметаната е една малка кофичка 200 мл
ИзтриванеПреди седмица я направих. Много е лека, сочна и незнам защо, но ми напомни за лятото. Хареса ми вкуса на ябълки, орехи и стафиди (то все есенно-зимни продукти, а защо ме върна в лятото идея нямам). Най ми хареса, че е лесна и бърза за приготвяне. Аз явно сложих по-голям пакет бисквити, та се наложи да добавя още 100 гр. сметана и 2-3 с.л. от отделения ябълков сок, за да не ми остане суха. Получи се много добре. Вчера я препоръчах на една съседка, а две колежки вече я правиха и я одобриха. Сега си набелязах тортата с тиква и ябълки (много обичам тиква). Благодаря ти за хубавите рецепти. А Рафаелото още ми е в устата... Красимира
ОтговорИзтриванеЗдравейте Красимира,
Изтриваненаистина е много лека и свежа. Съпругът ми я обожава. Благодаря ви, че я разпространявате и предавате нататък. Много ще се радвам ако споделите впечатленията си и от тиквената торта. За мен и тя е невероятно вкусна. Сърдечни поздрави.
Ани ,по късно ще кажа резултата от моята торта ! :) Отивам да си набавя продуктите ! Всъщност само бисквити ми трябват ! като видях продуктите съм убедена ,че ще ни хареса ! :)
ОтговорИзтриванеЗдравейте, дали би се получила с кокосово масло ?
ОтговорИзтриванеМисля, че да.Стопено. Ще ухае страхотно!
Изтриванеnali beshe za barza torta, kogato 4ovek nema vreme, ot dneska sa utre, zna4i nee tokova za nabarzo pri gosti
ОтговорИзтриванеТортата се приготвя изключително бързо. Можете да я охладите за 3-4 часа, както съм написала. Ваше решение е дали да я изчакате за през нощта. Пак ще бъде вкусна!
ИзтриванеЗдравейте,
ОтговорИзтриванеБлагодаря за свежата и вкусна рецепта :) Аз замених пудрата захар с голяма лъжицата мед, разтворен в топлото масло. Резултата е чудесен!
Поздрави, Надя
Прекрасна идея Надя. Да ви е сладко :) Обожавам тази лека и вкусна торта.
ИзтриванеЗдравейте, Ани ! Можете ли да ме насочите кои бисквити са най-подходящи за тази торта , марка и грамаж ? Благодаря предварително. Блогът Ви е чудесен, каквото и да съм пробвала от него винаги е ставало супер. Тази торта съм я правилна доста отдавна и беше страхотна, но не мога да се сетя какви бисквити използвах.
ОтговорИзтриванеПоздрави,Милена
Здравейте Милена,
Изтриванеаз най-често ползвам Чаени бисквити с мед и лимон. Придават много приятен вкус на тортата.
Здравейтено отново, Ани! Искам да попитам от чаените бисквити Победа по 165 гр. единия пакет какво количество ще ми е нужно за рецептата и съответно за какъв диаметър тава ? Ще правя тортата за колегите в офиса и ми се иска всичко да е точно :) Благодаря предварително !
ОтговорИзтриванеПоздрави,
Милена
Здравейте Милена, нужен ви е 1 пакет бисквити. Формата е 22 см. Успех
ИзтриванеМного, лесна и вкусна рецепта! Приготви я скоро!
ОтговорИзтриванеБлагодаря ви.
Изтриване