Търсене в този блог

вторник, 22 септември 2015 г.

Десерт печена тиква с яйчена заливка

    Един от най-лесните десерти с тиква, който бихте могли да си приготвите. Истинска класика. 


Продукти:

300 г сварена тиква
1/2 ч.ч. натрошени орехи
1 ч.л. канела

продукти за заливката:

3 яйца
200 мл. прясно мляко
130 г кафява захар
1 ванилия


Загрейте фурната на 200 градуса.
Подредете сварената тиква в тавичка и я поръсете с канела и натрошени орехи.
В купа разбийте, с помощта на бъркалка, всички продукти за заливката и я излейте върху тиквата. Печете десерта, докато заливката стегне. Охладете и поднесете.



Да ви е сладко!

2 коментара:

  1. Ани,
    не знам защо, но аз така и не успях да го обикна този вариант на печената тиква. Може би защото я предпочитам без нищо, само леко препечена със стафиди, мед и канела. Ето, че есента отново ни споходи и ще трябва да се насладим на багрите и ароматите й.
    Прегръдки за теб

    ОтговорИзтриване
  2. Ех, дойде време и за тиквите, явно есента наистина е вече тук! Обичам всякакви рецепти с тиква, така че и тази ще се пробва! Благодаря, Ани! Сърдечни поздрави от мен!

    ОтговорИзтриване