След невероятно вкусното Патешко магре със смокини, което приготвих не можех да не се изкуша да опитам и пушеното, гъше магре на Labeyrie, което магазини Дар от Боговете преглагат. Истински гурме деликатес, както и цялата им гама от продукти. Това пушено и филетирано гъше магре може да бъде деликатно допълнение към Вашата топла или студена салата, както и очарователно вдъхновение за много различни, коктейлни хапки. Аз реших да го поднеса в една по-различна и изключително свежа Салата с мандарини, печено авокадо и печени орехи, всичко полято с божествен дресинг от сок от мандарини, горчица и зехтин. Свежо и елегантно.
Продукти:
1 зелена салата
гъше магре Labeyrie
4-5 обелени и разделени мандарини
1 авокадо
шепа печени орехи
продукти за дресинга:
сок от 2 мандарини
1 ч.л. ретро горчица
50 мл. зехтин Costa Doro
сол
по желание пармезан на люспи Zanetti
Изпечете орехите на загрята на 200 градуса фурна за около 5 минути. Охладете ги и по желание ги обелете.
Обелете авокадото, нарежете го на тънки парчета и го запечете на загрят с малко зехтин тиган за 2-3 минутки от двете страни.
Измийте и нарежете салатата. В малко бурканче стиснете сокът от мандарини, добавете зехтина, солта и горчицата и разклатете. Объркайте леко салатата и я сложете в чиниите за поднасяне. Боднете мандарини, разпределете печеното авокадо. Поръсете с печените орехи. За финал тук таме сложете леко навито гъше магре и отново полейте с останалия дресинг.
По желание можете да поръсите с Пармезан на люспи.
Ани, Ани,
ОтговорИзтриванесамо изкушаваш с тези магрета, патешки филета и не знам какво си още :)
Абе направо да ти идвам на гости :)
Ами идвай де, откога те каня Дани :))) Имам всичко необходимо :)))
ИзтриванеНикога не съм опитвала пушено патешко, но салатката ти е чудесна!
ОтговорИзтриванеХубава вечер, Ани. :)
Слънчице, това е още по-вкусно, пушено, гъше магре. Благодаря ти. Прегръдки
ИзтриванеГъше де, ама явно и за патешко съм си мислила. ;)
ИзтриванеСтрахотна си, Ани, пак да ти кажа! :)