Търсене в този блог

събота, 14 ноември 2015 г.

Покана за образователен, кулинарен купон за деца

Скъпи приятели,

възпитаването на здравословни хранителни навици започва от ранна детска възраст. Вярвам, че е важно децата ни да познават всички видове плодове и зеленчуци и да знаят, че с тях могат да си приготвят полезни, алтернативи на вредните храни.
След като с Ваня Желязкова от Lunchbox направихме среща с децата от "117 ОДЗ Надежда", поговорихме с тях за здравословното хранене и правихме морковени бонбони, получих страхотен отзвук от Вас. Получих дори покани да гостуваме и в други градини в страната. Тогава се замислих, че имаме глад за подобни инициативи. С Ваня споделяме еднакви ценности и възгледи по отношение на хранителните навици на децата и решихме отново да се съберем, за да покажем на децата, че причудливият зеленчук карфиол може да бъде много вкусен, приготвен като тесто за пица, от която децата ще си оближат пръстите. 
И така, на 21.11.2015 г. Ви каня на образователен, кулинарен купон за деца, на който ще си говорим за това, какво е карфиол и какво можем да приготвим с него. Заедно с Вашите дечица ще приготвим Пица от карфиол и заедно ще я изядем. Спряли сме се на прекраснaта обстановка на ресторант Dell' Arte. За родителите ще има кът с хапки и вино, за да могат да отпочинат и побъбрят, докато децата се забавляват. Очакваме ви! :) Местата са ограничени и са само 20, затова побързайте да се запишете. 


Моля, желаещите да се регистрират най-късно до 19.11.2015 г. тук:
http://www.lunchbox.eu/news/53/.html

Разбира се не мога да не ви почерпя с рецепта за вкусен Суров, тиквен сладкиш.


Продукти:

1 ч.ч. микс, накиснати, сурови ядки (кашу, лешници, орехи и бразилски орех)
1 ч.ч. сурова тиква на кубчета
1 ч.ч. фурми, без костилки
1 ч.л. канела
3 с.л. стопено кокосово масло
1/4 ч.л. индийско орехче
1/4 ч.л. настърган пресен джинджифил (или на прах)
2 с.л. сироп от агаве
кокос за поръсване


Сложете, предварително накиснатите ядки в блендер и ги смелете. Извадете ги. Смелете в блендера тиквата, като добавите 1-2 с.л. вода. Върнете в блендера смлените ядки, добавете почистените фурми, сиропът от агаве и подправките и пасирайте всичко заедно, до хомогенна смес. 
Покрийте малка, квадратна или кръгла тавичка с хартия за печене и излейте сместа. Заравнете. Охладете за няколко часа и нарежете на парчета. 
Поднесете с чай или кафе.


Да ви е сладко!

Адаптирано от: http://desilifestyle.net/2013/11/%D1%81%D1%83%D1%80%D0%BE%D0%B2%D0%B8-%D1%82%D0%B8%D0%BA%D0%B2%D0%B5%D0%BD%D0%B8-%D0%BA%D0%B5%D0%BA%D1%81%D1%87%D0%B5%D1%82%D0%B0-%D1%81-%D0%BE%D1%80%D0%B5%D1%85%D0%B8/


Няма коментари:

Публикуване на коментар