петък, 8 юли 2016 г.

Пълнена пъстърва с челядинки, орехи и спанак

    През лятото у дома хапваме много риба. Опитвам различни комбинации и днес искам да Ви предложа една много лесна и вкусна рецепта за пълнена пъстърва с гъби челядинки, орехи и пресен спанак. 


продукти:

3 пъстърви
500 г гъби челядинки
1 скилидка чесън
100 г орехи
две шепи пресен, бейби спанак
черен пипер
сол
30 мл. зехтин
два стръка пресен копър

Загрейте фурната на 200 градуса.


Измийте пъстървите и ги поставете в тава, покрита с хартия за печене. 
Измийте гъбите. Нарежете големите от тях. Загрейте зехтин в тенджера и сложете гъбите. Налейте 1/4 ч.ч. вода. Стиснете скилидка чесън, поръсете с черен пипер и сол и ги задушете до омекване. Прибавете наситнени орехи и две шепи пресен, бейби спанак. Задушете го за минута, две и отстранете от котлона. Нарежете пресен копър.


Напълнете рибата с плънката. Поръсете с черен пипер и сол и полейте със струя зехтин.


Печете рибите 20-25 минути до готовност. Поднесете, поръсена с пресен копър.


Да ви е сладко!


Няма коментари:

Публикуване на коментар