През лятото у дома хапваме много риба. Опитвам различни комбинации и днес искам да Ви предложа една много лесна и вкусна рецепта за пълнена пъстърва с гъби челядинки, орехи и пресен спанак.
продукти:
3 пъстърви
500 г гъби челядинки
1 скилидка чесън
100 г орехи
две шепи пресен, бейби спанак
черен пипер
сол
30 мл. зехтин
два стръка пресен копър
Загрейте фурната на 200 градуса.
Измийте пъстървите и ги поставете в тава, покрита с хартия за печене.
Измийте гъбите. Нарежете големите от тях. Загрейте зехтин в тенджера и сложете гъбите. Налейте 1/4 ч.ч. вода. Стиснете скилидка чесън, поръсете с черен пипер и сол и ги задушете до омекване. Прибавете наситнени орехи и две шепи пресен, бейби спанак. Задушете го за минута, две и отстранете от котлона. Нарежете пресен копър.
Напълнете рибата с плънката. Поръсете с черен пипер и сол и полейте със струя зехтин.
Печете рибите 20-25 минути до готовност. Поднесете, поръсена с пресен копър.
Няма коментари:
Публикуване на коментар