Търсене в този блог

четвъртък, 15 септември 2016 г.

Дулсе де лече чийзкейк (карамелен чийзкейк)

Честит първи учебен ден мили деца и скъпи родители!
Желая Ви по пътен вятър, много концентрация, защото ще Ви е необходима, много старание и желание за знания и не на последно място забавления през цялата година. :)
Дъщеря ми Аида тази година е на прага на училището, в редиците на втори клас. Вълнението е огромно, а гордостта голяма. Успех мое мило дете по пътя на живота...






    В такъв ден празнува цялото семейство. Разбира се трябва и да се почерпим. Приготвила съм Ви Дулсе де лече чийзкейк или карамелен чийзкейк. Вярвам, че веднъж опитали този чийзкейк ще се влюбите в него, защото не само, че рецептата му е много лесна, а текстурата му е маслена и топяща се в устата. Комбинацията от нежен, карамелен, чийз крем и хрупкав блат, за който разбира се отново се доверих на бисквитките за чийзкейк на Победа, Ви кара да затворите очи от удоволствие с всяка хапка. Не пропускайте и солта, тя балансира вкуса и сладостта на всички съставки.



Продукти за блата (24 см диаметър):

350 г бисквити за чийзкейк Победа
140 г стопено масло

продукти за крема:

700 г крема сирене
65 г захар
3 с.л. от консерва млечен карамел
125 г заквасена сметана
1 ванилия
1/4 ч.л. хималайска сол
3 яйца

останалата част от консервата от млечен карамел
120 г заквасена сметана
кристалчета сол за поръсване (по желание)


Смелете в блендер бисквитите за чийзкейк и добавете стопеното масло.


Пасирайте, докато получите маслени трохи. Покрийте тава с хартия за печене и изсипете трохите в ринг. Заравнете с лъжица и охладете в хладилник, докато приготвите крема.


Загрейте фурната на 175 градуса.
Разбийте с миксер крема сиренето и захарта на средна скорост. Добавете 3 с.л. от дулсе де лече и заквасената сметана и разбъркайте.


Накрая сложете ванилията, солта и едно по едно добавяйте яйцата, като бъркате на слаба скорост.


Излейте крема върху бисквитената основа и печете чийзкейка 45 минути до готовност. Готов е, когато при разклащане на тавата, краищата са стегнали, а в средата леко се поклаща.


Извадете го, внимателно прекарайте нож по ръба на чийзкейка, за да го отлепите от стените, и го охладете напълно, след това го приберете в хладилник за една нощ или поне 4-5 часа, за да стегне. Когато го извадите можете да го прехвърлите върху поднос или картон, заедно с хартията и след това с придържане на ринга да изтеглите внимателно хартията отдолу. 
Разбъркайте с миксер останалото дусе де лече и заквасената сметана. Покрийте студения чийзкейк със сместа и отново охладете. Преди поднасяне поръсете с няколко кристалчета сол.


Да ви е сладко!

Адаптирано от: http://www.sweetandsavorybyshinee.com/dulce-de-leche-cheesecake/

14 коментара:

  1. Ани,
    честито на всички ученици и учители с тази чудесна почерпка ! Попътен вятър и на добър час !
    Поздрави !

    ОтговорИзтриване
  2. Здравейте!Чийзкейка ви изглежда перфектно а и предполагам че е перфектен и на вкус!!Искам да попитам Дулсе де лече-то във всички магазини ли може да бъде открит?И ако може да ми кажете какво точно крема сирене използвате?Благодаря предварително!!!

    ОтговорИзтриване
  3. Здравейте Галя, сгушеное молоко има в Берьозка, руските магазини. Крема сиренето е Филаделфия в този случай.

    ОтговорИзтриване
  4. Здравейте, прекрасна рецепта, която мисля скоро да пробвам. Бих искала да ви попитам от къде купувате бисквитите за чийзкейк Победа, тъй като не съм попадала досега на тях в магазините? Благодаря предварително! С пожелание да поддържате и занапред това нестихващо кулинарно вдъхновение!

    ОтговорИзтриване
  5. Здравейте, бисквитките Победа можете да откриете във всички големи хипермаркети вече - Фанстико, Билла, СБА. Радвам се, че рецептата ви харесва. Очаквам с нетърпение коментари след като го опитате :)

    ОтговорИзтриване
  6. Здравей, Ани! Би ли ми казала какво използваш, за натрошаване на бисквити и ядки? Виждам, че е нещо на Philips, но не разбирам кое точно :)

    Тереза

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Здравейте Тереза. Ползвам блендер на Philips, но след толкова години вече ме напуска и скоро ще трябва да си купя нов. Служи ми вярно поне 10 г. Не мога да ти кажа точния модел, но има блендер и кана за супи, две в едно.

      Изтриване
  7. Здравейте Ани,това ли е вашият фаворит за чийзкейк?Налага ми се да приготвя десерт за почерпка на приятели.Спряла съм се на чийзкейк,но ми се иска да знам вашето мнение.Не знам на коя от вашите рецепти да се спра.Знам ,че всички са чудесни .

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Здравейте Милена, сега виждам съобщението. Извинявам се за забавянето.
      Този чийзкейк е невероятно вкусен. Но ви уверявам, че който и да изберете няма да сбъркате. Боровинковият е от най-правените рецепти в блога изобщо :) Успех :)

      Изтриване
  8. Здравейте Ани,това ли е вашият фаворит за чийзкейк?Налага ми се да приготвя десерт за почерпка на приятели.Спряла съм се на чийзкейк,но ми се иска да знам вашето мнение.Не знам на коя от вашите рецепти да се спра.Знам ,че всички са чудесни .

    ОтговорИзтриване
  9. Здравейте аз имам въпрос от къде да взема консерва млечен карамел ��

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Здравейте. Млечен карамел можете да откриете в руските магазини Берьозка. Виждала съм и в големите, добре заредени хипермаркети.

      Изтриване