понеделник, 10 октомври 2016 г.

Есенна яхния с наденички

    Една изключително ароматна, хранителна и много вкусна есенна яхния, която ще сгрее душата Ви и ще Ви стопли в студеното време - Есенна яхния с наденички. Приготвих яхнията в мултикукър на програма STEW, но ако не разполагате с такъв уред спокойно можете да я приготвите в същите стъпки в по-дълбока тенджера. При всички случаи ще си оближете пръстите :)


Продукти:

3 бр. селски наденици
1 глава лук
2 скилидки чесън
2 моркова
4 картофа
4 парчета тиква
2 парчета целина
две шепи пресен, бейби спанак
1 стрък пресен розмарин
два стръка пресен магданоз
сол и черен пипер
1 литър пилешки или зеленчуков бульон
30 мл. зехтин


Цепнете леко надениците, сложете ги в тавичка и ги изпечете от двете страни на 200 градуса във фурната. Нарежете ги на кръгчета.
Подгответе си зеленчуците. Обелете и ги нарежете на кубчета, не много малки, като за яхния. Нарежете скилидките чесън.


Нарежете на ситно лука. Включете програма FRY на мултикукъра и задушете лука с малко зехтин и вода, докато течността се изпари. Добавете нарязаните парчета наденици и леко ги запържете. Добавете останалите зеленчуци, ситно нарязан розмарин, черен пипер и сол. Разбъркайте и налейте бульона, колкото да покрие зеленчуците. Изберете програма STEW и затворете капака. Гответе 30-40 минути, отворете и добавете бейби спанака и ситно нарязания магданоз. Разбъркайте и изключете уреда.
Поднесете яхнията топла с мек хляб.


Да ви е сладко!

4 коментара:

  1. Ани,
    много интересна яхния с тиква и наденички.Вкусна и много засищаща есенна гозба, подходяща за студеното време.
    Поздрави !

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Гозбичката е много сгряваща и много ароматна Ели. Ще се радвам да я опиташ.

      Изтриване
  2. това е като италианската спаначена супа с наденички, но сте добавили и моркови,целина и тиква , което я прави още по-подходяша за студените есенни дни.

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Радвам се, че ви харесва. Не бях чувала за тази италианска супа.

      Изтриване