Търсене в този блог

вторник, 11 октомври 2016 г.

Пъстър чийзкейк


     След вкусните, сгряващи, есенни ястия, които Ви предложих, днес искам да Ви усмихна и да внеса капка настроение в мрачната утрин, като Ви поднеса един изключително пъстър и весел чийзкейк, с който със сигурност ще спечелите сърцата и на най-малките :) Цветната му текстура, нежния му вкус и "спагетена", сметанова украса с пъстри конфети ще ги очарова и ще ги накара да повярват, че домашните сладкиши, приготвени от мама, са най-вкусни! :) 
    За красивата шарка ще са Ви необходими сладкарски бои в каквито цветове прецените. Моите бои са на прах. Аз заложих на бебешко жълто, зелено, розово и лилаво. Цветовете редувах с лъжица. Не са ви необходими пошове. Обичам да е лесно. И за да ми бъде още по-лесно, за бисквитената подложка отново заложих на изключително удобната опаковка бисквити за чийзкейк Победа, които са в точния грамаж, който ми е необходим, и с точната, ронлива текстура за един хрупкав и същевременно лесно-режещ се блат. Ами това е. Сега си запишете рецептата:



продукти за основата:

350 г бисквити за чийзкейк Победа
120 г масло
цветни топченца

продукти за крема:

525 г крема сирене
120 г захар
1 ванилия
щипка сол
200 мл. заквасена сметана
3 яйца
200 мл. сладкарска сметана
сладкарски бои - жълта, зелена, розова и лилава

продукти за украсата:

200 мл. сладкарска сметана
1 ванилия
цветни конфети


Загрейте фурната на 180 градуса.
Смелете в блендер двата пакета бисквити от опаковката. Добавете цветните топчета. Стопете маслото на котлона и го излейте при бисквитите. Пасирайте за кратко, за да се смесят съставките. Изсипете трохите във форма със свалящ се ринг и заравнете добре. Печете основата 10 минути и я извадете отвън. Намалете силата на фурната на 170 градуса.
Разбийте с миксер крема сиренето, до хомогенност. Добавете захарта, ванилията и солта, след това заквасената сметана и разбийте добре. Едно по едно чукнете яйцата, като бъркате на ниска степен, след всяко добавено яйце. В отделна купа разбийте на сняг сладкарската сметана и внимателно я добавете в крема. Разбийте за последно с миксера до хомогенност.
Разделете крема в 4 купички и оцветете с хранителните бои. Аз ползвам на прах и добавям на върха на лъжичката, след това разбърквам, за да се оцвети.
Редувайте с лъжица различните цветове,като се стараете един и същи цвят да не попадат непосредствено един до друг.


След като разпределите крема завъртете дървен шиш внимателно в него, за да се смесят цветовете.


Покрийте външните стени на формата за печене с алуминиево фолио.
Поставете съда за печене в по-голяма тава и я прехвърлете във фурната. Внимателно налейте 1-2 пръста гореща вода в тавата и печете чийзкейка на водна баня на 170 градуса около час и 20 минути, до готовност. Краищата трябва добре да са стегнали, а средата леко да мърда при разклащане на съда. Това означава, че е време да го вадите. След като изстине напълно чийзкейкът стяга и има кремообразна текстура. Ако го препечете ще стане на сирене. Печенето на водна баня предпазва чийзкейка от напукване. След като чийзкейкът изстине напълно, го охладете в хладилник за поне 4-5 часа, преди да го прехвърлите в поднос.


Разбийте сметаната на сняг с една ванилия. Прехвърлете я в пош и шприцирайте спагетки, с въртеливи движения на ръката. Поръсете с цветни конфети. Охладете добре, преди поднасяне.


Да ви е сладко!

Адаптирано от: http://www.sprinklesforbreakfast.com/sprinkles-for-breakfast/tie-dye-cheesecake

Няма коментари:

Публикуване на коментар